Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Norge haltet seg videre til opprykksfinale

Selv uten stjerna Danka Kovinic skapte Montenegro trøbbel for Norge.

Montenegro var forventet å gi Norge tøff konkurranse om en plass i opprykksifinalen, og Norge måtte vinne over det montenegrinske fredag.

Kovinic har på sitt beste vært nummer 46 i verden er den best rangerte spilleren i gruppe tre med sin 160.-plass. Hun var opprinnelig satt opp i troppen til Montenegro, men trakk seg før start.

Dermed så det ut som at Norge skulle få en enklere vei til opprykksfinalen en antatt. Det var lettere sagt enn gjort.

Malene Helgø var ut i første kamp og spilte mot Anja Draskovic. 19-åringen har aldri hatt WTA eller ITF-ranking, og har ikke vært rangert blant de 1000 beste juniorene i verden. Hun tapte også et sett mot Armenia, der Helgø vant 6-0, 6-0.

Det norske jenta startet oppgjøret best og vant det første settet 6-1, men gikk på en smell i det andre og tapte 3-6. I det tredje settet var hun best igjen og Helgø vant 6-4. Dermed tok Norge ledelsen 1-0.

I neste kamp møtte Melanie Stokke, nummer 105 på ITF-rankingen og 774 på WTA-rankingen, Vladicia Babic. Også det ble en tøff kamp, og det så ut til å gå mot seier for Montenegro. Det hele startet bra med 6-2 for Stokke i det første settet, men i sett nummer to slo Babic tilbake med 6-3. I det avgjørende settet tok Babic ledelsen 5-3, men sviktet og Stokke vant de neste fire gamene. Hun måtte avverge to matchballer i et returgame.

Dermed sikret hun Norge en plass i lørdagens opprykksfinale mot Egypt. Også der er Norge favoritter. Med seier vil det bli opprykk til gruppe to.

Ulrikke Eikeri, Norges best rangerte spiller, er med i troppen, men sliter med en skade, og har enda ikke vært i aksjon.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788