Casper Ruud mot møte med Sverige beste tennisspiller

Casper Ruud spiller trolig lørdag mot Elias Ymer!

Den norske 20-åringen er seedet i turneringen og har gått rett videre til andre runde. Der møter han vinneren i oppgjøret mellom Lukas Rosol og svenske Elias Ymer. Oppgjøret ble helt på tampen av kampen tirsdag stoppet grunnet regn på stillingen 6-3, 5-2 til Ymer. Dermed er det mye som tyder på et norsk-svensk-storoppgjør onsdag.

Ymer slo i gjennom for alvor i 2015 som 18-åring. Da gikk han til første runde i alle Grand Slam-turneringene og vant sin første Challenger-turnering. De neste to årene sto han på stedet hvil uten å få de store resultatene, selv om han siden 2015 har vunnet minst en Challenger-turnering hvert år.

I fjor kvalifiserte svensken seg for Australian Open og Roland Garros, og gikk videre til andre runde i Paris. Han brøt nesten inn topp 100 i verden, men har på sitt beste vært rangert som nummer 105. For øyeblikket er Ymer på 117.-plass.

Ruud og Ymer har aldri møttes i kamp på internasjonalt senior- eller juniornivå. Nå er det mye som tyder på at de gjør det, og det som de best rangerte tennisspillerne på herresiden i hvert sitt naboland. En skikkelig prestisjeduell og for første gang kan kanskje Norge for alvor ha den beste tennisspilleren av Norge og Sverige.

Kampen i ATP Challenger-turneringen i Phoenix spilles natt til torsdag norsk tid.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788