Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud mot møte med Sverige beste tennisspiller

Casper Ruud spiller trolig lørdag mot Elias Ymer!

Den norske 20-åringen er seedet i turneringen og har gått rett videre til andre runde. Der møter han vinneren i oppgjøret mellom Lukas Rosol og svenske Elias Ymer. Oppgjøret ble helt på tampen av kampen tirsdag stoppet grunnet regn på stillingen 6-3, 5-2 til Ymer. Dermed er det mye som tyder på et norsk-svensk-storoppgjør onsdag.

Ymer slo i gjennom for alvor i 2015 som 18-åring. Da gikk han til første runde i alle Grand Slam-turneringene og vant sin første Challenger-turnering. De neste to årene sto han på stedet hvil uten å få de store resultatene, selv om han siden 2015 har vunnet minst en Challenger-turnering hvert år.

I fjor kvalifiserte svensken seg for Australian Open og Roland Garros, og gikk videre til andre runde i Paris. Han brøt nesten inn topp 100 i verden, men har på sitt beste vært rangert som nummer 105. For øyeblikket er Ymer på 117.-plass.

Ruud og Ymer har aldri møttes i kamp på internasjonalt senior- eller juniornivå. Nå er det mye som tyder på at de gjør det, og det som de best rangerte tennisspillerne på herresiden i hvert sitt naboland. En skikkelig prestisjeduell og for første gang kan kanskje Norge for alvor ha den beste tennisspilleren av Norge og Sverige.

Kampen i ATP Challenger-turneringen i Phoenix spilles natt til torsdag norsk tid.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788