Lily Elida Håseth
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Lilly Elida Håseth vant Grade 2-juniorturnering

Lilly Elida Håseth tok karrierens største tittel.

Håseth har fått en glimrende start på det siste året som juniorspiller. Søndag gikk hun nemlig til topps i en Grade 2-juniorturnering i Moldova.

– Det føles veldig bra. Jeg har fokusert på spillerutvikling og trent hardt, og det gir meg resultater etterhvert, sier Håseth til Tennis-Norge.

Høyt rangert
Aldri tidligere har Håseth vunnet en turnering av denne karakteren. Hennes beste tittel fra før var i en Grade 4-juniorturnering. Det skjedde rett før jul.

Artikkelen fortsetter under bildet

Lilly Elida Håseth etter tittelen.

Finaleseieren var også meget imponerende. Motstander var førsteseedede Stefania Rogozinska Dzik, nummer 57 på juniorrankingen. 17-åringen har tidligere vært nummer 41 på rankingen og har kommet på andreplass i en Grade 1-juniorturnering.

Søndagens tittel sikret Håseth med 6-4, 6-3 over Dzik, som fram til finalen hadde seilt gjennom turnering. Håseth tapte ett sett i sin første kamp, men har etterpå vunnet samtlige sett.

Klatring
Tidligere i år var Håseth på en liten tur i Sør-Amerika og fikk verdifull erfaring fra Grade 1-turneringer.

Prestasjonen vil også føre Håseth oppover på juniorrankingen. Nordstrand-jenta vil trolig klatre fra 277.-plass til en plass rundt nummer 140. Hun har ikke satt seg noe mål om å komme inn i junior Grand Slam-turneringene i løpet av året.

– Målet mitt er å forbedre spillet mitt taktisk og fysisk. Om jeg får til å komme til en av Grand Slam-turneringene, ser jeg på det som en bonus, sier Håseth.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788