Naomi Osaka
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Osaka og Kvitova kjemper om Australian Open-tittelen og førsteplassen på rankingen

Både Petra Kvitova og Naomi Osaka har gått til topps på Grand Slam-nivå tidligere, men ingen har vært nummer en på WTA-rankingen.

Osaka slo i gjennom i 2018. Hun vant Miami Open på våren, og det neste steget kom i US Open. Da vant 21-åringen sin første Grand Slam-tittel på sitt første finaleforsøk.

Mange nybakte Grand Slam-vinnere har tidligere slitt med å følge opp bragden, som for eksempel, Sloane Stephens. Den amerikanske jenta, som vant US Open i 2017, tapte åtte strake kamper etter sin første Grand Slam-tittel.

Osaka har derimot nådd semifinalen eller bedre i fire av de fem turneringene hun har spilt etter US Open. Hun tror det å holde følelsene i sjakk er nøkkelen for suksessen.

– Når jeg ikke er rolig, blir livet mye hardere. Jeg har en indre fred som kan komme i løpet av en kamp. Det er hardt å komme dit, men når jeg først får den følelsen, er det lite som kan plage meg. Dette er noe jeg prøver å lære meg og gjøre kontinuerlig, sier Osaka, ifølge Evening Standard.

Sulten
Mange oppnår det de har drømt om i lang tid når de går til topps i en Grand Slam-turnering. Osaka ble bare mer sulten på suksess etter US Open. Det har førte henne i posisjonen til å kunne bli verdensener med seier i lørdagens finale over Petra Kvitova.

– Du ønsker å gjøre det neste store. Spesielt nå som jeg har vunnet en Grand Slam-turnering, føler jeg for å vinne enda en. Jeg er så nære det og ønsker bare å fortsette, sier Osaka, og legger til:

– Selvsagt er det å bli nummer en noe stort for meg, men hovedmålet er å vinne denne turneringen. Jeg synes rankingen kommer etter det. Jeg liker bedre å ha et mål.

Vinner derimot Kvitova finalen i Australian Open, overtar den tsjekkiske yndlingen tronen som verdens beste tennisspiller for første gang i karrieren.

– Hvis det skjer, så skjer det. Det ville være virkelig fint, sier Kvitova.

Respekt
De to finalistene har stor respekt for hverandre. Kvitova har en sterk historie etter at hun i 2016 ble knivangrepet og skadet i hånda under et innbrudd i boligen hennes. Hun måtte gjennom en operasjon og var nære ved å skade den for livet. To år etterpå står hun i en Grand Slam-finale og kan ta sin tredje tittel på nivået i karrieren, de to forrige kom i Wimbledon.

– Naomi er i fyr og flamme. Hun er en aggressiv spiller, noe jeg også er, så jeg tror det handler om hvem som tar det første poenget og presser den andre litt, sier Kvitova foran det spennende oppgjøret.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788