Kulturdepartementet med krass kritikk til Oslo Tennisarena

Kulturdepartementet krever svar av Oslo Tennisarena AS rundt bruken av tennishallen til eksamensutleie, melder VG.

Hvert år når det nærmer seg eksamen for Universitetet i Oslo og de videregående skolene, både sommer og jul, går store deler av kapasiteten på Oslo Tennisarena på Hasle til eksamensbruk. De aller fleste banene blir forbeholdt dette, og pult etter pult blir satt opp på rekke og rad.

Oslo Tennisarena eies av Holmenkollen Tennisklubb, Nordstrand Tennisklubb, Idrettslaget Heming og Norges Tennisforbund. OTA, sammen med disse organisasjonene, eier også selskapet Eksamensservice AS som leier ut hallen til skolene.

Nå viser det seg at dette kan være et regelbrudd, skriver Kulturdepartementet, ifølge VG. De sendte et brev til Oslo Tennisarena i juni. Der påpeker de flere punkter:

  • Utleien av hallen er så omfattende at de finner idretten skadelidende og at oppfatningen er at dette er i strid med plikten om å holde anlegget åpent for idrettslig virksomhet.
  • Departementet finner ikke søknader eller godkjenninger for eksamensutleie i hallen for hele 2000-tallet.
  • Gjeldende vedtekter for Oslo Tennisarena AS er ikke godkjent for tildelingene og utbetalingene i perioden 2011 – 2016.

I den siste perioden har anlegget fått tildelt 14,6 millioner i spillemidler. Totalt har anlegget fått 39,3 millioner kroner i spillemidler utbetalt i to perioder fra 1989, skriver VG. Samtidig har Eksamensservice AS de siste årene tatt ut hele overskuddet som utbytte, over 10 millioner kroner, 8,9 millioner kroner i perioden Oslo Tennis Arena har fått utdelt 14,6 millioner i spillemidler.

Daglig leder i Oslo Tennis Arena, og styreleder i Eksamensservice AS, sier til VG at de undersøker hva som har skjedd og behandler det internt. Kulturdepartementet forventer endringer og krever svar innen 13. november.

Vet du noe om dette? Tips admin@tennis-norge.com!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788