I høst blir mer Casper Ruud på Eurosport: – Det er Ruuds kamper vi ønsker å vise

av | 26 oktober, 2018 - 16:15 | Casper Ruud, Norsk

Eurosport trapper opp sin satsning på Casper Ruud, og ønsker å sende flere av 19-åringens kommende kamper.

Med årets fire Grand Slam-turneringer ferdigspilt er det Ruuds kamper som skal vises på Eurosport denne høsten. Kanalen ønsker nå å vise kamper fra Challenger-turneringer til enda mindre turneringer, dersom det lar seg gjøre.

– Det er Ruuds kamper vi velger å vise, i alle fall i Challenger-turneringer. Spiller han i Australian Open satser vi på det. Satsingen vår er i tråd med at vi ser på han som et stort talent, men også fordi han er forbilde i tennisen. Det er verdi for oss å være tett på. Vi har rettighetene til Grand Slam-turneringene, men ønsker også å følge han tett, forteller prosjektleder i Eurosport Norge, Svein Magne Kjelby.

Sender torsdagens oppgjør
Torsdag kveld var nordmannen i aksjon i Challenger-turneringen i Las Vegas. Snarøya-gutten møtte amerikaneren Evan King (nummer 308 i verden) i andre runde. Oppgjøret ble sendt på Eurosports kanaler. Også kvartfinalen mot Kamil Majchrzak blir vist på Eurosport.

– Med tanke på at King kom inn som lucky loser forventet vi at Ruud tok det. Vi håpet på det, og at han kommer lengst mulig i turneringen. Det er nok en strategi fra Ruuds side å dra med seg nok poeng for å komme seg innenfor den magiske topp 100-grensen med tanke på Australian Open. I kveld tror jeg vi kan forvente at han tar dette hjem, forteller Kjelby.

Videre forteller Kjelby at det allerede i helgen kan bli sendt mer Casper Ruud fra Las Vegas med kommentator dersom han tar seg videre fra kvartfinale.

– Satsingen vår innebærer at vi kommer til å følge Ruud i Challenger-turneringer. Kommer han seg videre i dag, håper jeg vi får vist han i helgen i Las Vegas. Vi skal følge flere turneringer fremover, og vil jobbe med å få vist flere Ruud-kamper. Det kan være litt utfordrende i små turneringer, men vi har en god dialog. Det er satsingen i høst.

Stor interesse for Ruud
Ruud har den siste tiden gjort et lite byks til 117. plass på ATP-rankingen, som ikke er langt unna karrierebeste som nummer 108 i verden. Nordmannen spilte seg til hovedrunden i tre Grand Slam-turneringen i 2018, og blir stadig mer attraktiv for norske seere.

– Vi ser at vi får god feedback fra publikum. Det gir oss annet innhold utover fotballen vi allerede viser. Så lenge vi har rettighetene til de fire Grand Slam-turneringen ser vi ingen grunn til å holde igjen. Vi ønsker å bygge oppunder et stort norsk talent, forklarer Kjelby.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ny milepæl

Ny milepæl

Casper Ruud vant Barcelona Open – hans første tittel i kategorien ATP 500.

Finaleklar i Barcelona

Finaleklar i Barcelona

Casper Ruud slo Tomas Martin Etcheverry (ATP 30) i semifinalen av ATP 500 Barcelona Open – kan bli reprise av Monte Carlo finalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv