Lilly Håseth

Håseth sensasjonelt klar for semifinale: – I dag satt det meste

Lilly Elida Håseth overrasket stort da hun gruste fjerdeseedet russer i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Antalya.

Lilly Elida Håseth overrasket stort da hun gruste fjerdeseedet russer i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Antalya.

Torsdag var det klart for andre runde i Antalya for Håseth. 17-åringen fikk en tøff trekning i fjerdeseedede Daria Nazarkina som er nummer 674 i verden. Russeren tok seg til finale i Antalya forrige uke, og var topp 60 på juniorrankingen.

– Det er helt klart en av mine beste kamper, i dag satt det meste, sa Lilly Elida Håseth til Tennis-Norge etter kampen.

Håseth måtte overraske i andre runde dersom hun skulle sikre seg sin første kvartfinaleplass på seniornivå. Den norske 17-åringen fikk første brudd i det første settet og gikk opp i en 4-2-ledelse. Den norske jenta brøt Nazarkina på nytt og sikret seg første sett 6-2.

I andre sett klaffet det meste for Håseth. Hun overkjørte russeren, og vant enkelt andre sett blankt 6-0. Dermed er Håseth klar for sin første kvartfinale på seniornivå etter en imponerende prestasjon mot Nazarkina i andre runde.

– Jeg er fornøyd med de to ukene jeg har vært her i Tyrkia. Jeg har jobbet hardt, fått mange kamper, og god erfaring. Jeg har utviklet spillet mitt og det er jeg fornøyd med, fortalte Håseth.

Dermed lå det an til at den norske jenta skulle til kvartfinalen mot Paula Kania. Torsdag kom kontrabeskjeden; Håseth går til semifinalen på walkover.

I semifinalen møter hun vinneren av oppgjøret mellom svenske Alexandra Viktorovich og sveitsiske Bojana Klincov. Ingen av de to har ranking på seniornivå. Håseth har dermed gode muligheter i semifinalen, og har havnet på en gunstig del av tablået med masse skader.

Den norske 17-åringen justerer ikke målene sine til tross for semifinaleplassen.

– Mine eneste mål er å fortsette å jobbe med arbeidsoppgavene mine og jobbe hardt.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788