Casper Ruud

Casper Ruud tilbake i turneringsspill – møter tysker

Casper Ruud har trent knallhardt på Rafael Nadals treningsakademi de siste ukene og er klar for fire turneringer i sesongavslutningen.

Nordmannen prøver denne høsten noe nytt. De to foregående årene har Ruud avsluttet sesongen med spill på grus i Sør-Amerika. I år er det derimot hardcourt og Nord-Amerika som gjelder.

Denne uken er Ruud i Stockton i California og spiller en Challenger-turnering på samme sted som Ulrikke Eikeri også skal spille en 60.000-dollarsturnering. Unggutten er femteseedet og har fått en gunstig trekning.

19-åringen møter nemlig Jan Choinski, nummer 258 på ATP-rankingen, i første runde. Tyskeren har hovedsakelig skaffet poengene sine fra Futures-spill og står med to Futures-titler i år. I 2017 endte han opp med fire Futures-titler. Kun en gang har 22-åringen vært i kvartfinale på Challenger-nivå.

Det er for øvrig knyttet spenning til Ruuds opptreden tirsdag klokken 19.00. Nordmannen har ikke spilt på en god stund og håper å gjøre det bra nok til å ta seg inn topp 100 i verden. Dermed kan han gå rett inn i hovedrunden i Australian Open.

Stortalentet ønsker også å spille seg til NextGeneration-turneringen i Milano. Det mangler Ruud nesten 300 poeng for å klare, men trolig vil også i overkant av 200 poeng holde om Alexander Zverev ikke spiller turneringen. Uansett er Ruud avhengig av svært gode prestasjoner i USA for å kvalifisere seg for turneringen.

Skulle Ruud vinne, blir neste motstander Christopher Eubanks, nummer 206 i verden. Amerikaneren vant en Challenger-turnering tidligere i år, men tapte like etterpå for Viktor Durasovic.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788