Casper Ruud strålte i returen – vant 6-0 i et av settene

Casper Ruud var endelig tilbake i spill etter en liten skade og treningspause. Det endte med en brakseier.

Unggutten har siden 10. september leget en hofteskade som Ruud har slitt med siden US Open og trent knallhardt i sitt nye treningsmiljø på Rafael Nadals tennisakademi på Mallorca. Det ga et positivt utslag i første kamp.

Denne uken spiller Ruud nemlig en Challenger-turnering i Stockton på hardcourt. 18-åringen møtte Jan Choinski, nummer 258 på ATP-rankingen, i første runde. Tyskeren har hovedsakelig skaffet poengene sine fra Futures-spill og står med to Futures-titler i år. I 2017 endte han opp med fire Futures-titler. Kun en gang har 22-åringen vært i kvartfinale på Challenger-nivå.

Glimrende
Ruud gikk ut i hundre i USA tirsdag og startet med å holde serven blankt. Det gjorde han også i sitt andre servegame, og deretter brøt han Choinski. Hele det første settet var svært kontrollert på egen serve, og nordmannen vant 6-3. Den tyske mostanderen klarte bare å ta to poeng i Ruuds servegame i sett nummer én. Kun en mislykket settball hindret 100 prosents uttelling på førsteserven i settet.

I det andre settet fortsatte Snarøya-gutten storspillet sitt. Ruud brøt på første forsøk og fortsatte den solide servingen. Også i Choinskis andre servegame i settet brøt Norges beste rangerte herrespiller og ledet 3-0. Ruud fortsatte i samme stim: Han brøt en gang til og holdt servegamene sine. Dermed vant nordmannen det andre settet 6-0

Ruud virket svært spillesugen på det harde underlaget i Nord-Amerika og gjorde knapt en feil i løpet av kampen. Choinski hang stort sett ikke med på tempoet til nordmannen og endte opp med å tape de aller fleste lange ballvekslingene.

Amerikaner
Neste motstander blir Christopher Eubanks, nummer 206 i verden. Amerikaneren vant en Challenger-turnering tidligere i år, men tapte like etterpå for Viktor Durasovic.

Oppgjøret spilles onsdag eller torsdag. Da fortsetter Ruud jakten på sin første tittel siden han vant i Challenger-turneringen i Sevilla for over to år siden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788