Ulrikke Eikeri med sterk seier i lang kamp i USA

Ulrikke Eikeri vant første runde i en 60.000-dollarsturnering etter tre timer og 21 minutter.

Den norske 25-åringen har forflyttet seg til USA, et land hun ofte spiller meget godt i. Denne uken er det en 60.000-dollarsturnering i Templeton i den amerikanske delstaten California som gjelder.

Onsdag ventet første runde for Eikeri og motstander var Maria Mateas, nummer 306 i verden. Den amerikanske 19-åringen vant i juli sin aller første 25.000-dollarsturnering i karrieren.

Oppgjøret ble svært jevnt. Mateas var best i det første settet og ledet 5-2. Eikeri kjempet seg litt inn igjen og endte opp med å tape settet 4-6. I det andre settet var det Eikeris tur til å lede 5-2, men vinne settet kun 6-4.

Dermed ble det et avgjørende sett. Det ble enda jevnere enn de foregående to settene. Eikeri lå under 3-5, men slo tilbake og sikret tiebreak. Der var Nordstrand-spilleren best og vant 7-5 etter tre timer og 21 minutter på banen. Totalt gjennom kampen vant Eikeri 118 poeng, mens Mateas vant 119 poeng.

I andre runde torsdag venter Maria Sanchez. 28-åringen fra USA er nummer 330 i verden, men har vært rangert som nummer 107 i 2013. På doublerankingen er hun nummer 95 og har ofte høyere fokus på double.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788