Talentpresentasjon: Marie Skarica

Marie Skarica mener det ekstra utfordrende å bli en god tennisspiller i Bodø.

Marie Skarica hevder seg i toppen av U16-klassen i Norge. 15-åringen er en av svært få spillere fra den nordlige delen av landet som satser hardt på tennis.

Denne artikkelen ble første publisert i magasinet Tennis-Norge. Les mer om magasinet her!

– Det er en del ekstra utfordringer når jeg bor i Bodø, i og med at alt av turneringer nasjonalt foregår sørover. Da blir det mye reising. Tennismiljøet i Bodø er heller ikke veldig stort, så det er vanskelig å få jevn matching. Det er også veldig utfordrende at grussesongen her starter veldig sent, fordi da er det vanskelig å være forberedt til turneringer, sier Skarica til Tennis-Norge.

Likevel kjemper Skarica i toppen av U16-klassen i Norge. Bodø-spilleren tok like før påske bronse i single i U16-NM innendørs og gikk til topps i double sammen med Ullern-spilleren Ine Soltveit Stange.

– Mine største høydepunkt så langt i karrieren på tennisbanen er de nasjonale turneringene jeg har prestert bra i, slik som NM og Norgescup, sier Skarica.

Vil leve av tennis
Foreløpig har Skarica prøvd seg i få juniorturneringer på internasjonalt nivå. Det skal det bli flere av framover.

– Målet mitt med tennis er kortsiktig å samle flere internasjonale poeng og spille flere internasjonale turneringer. Jeg ønsker å spille mange gode turneringer resten av året, både nasjonalt og internasjonalt, sier Skarica.

Dette er et naturlig steg på veien mot Skaricas store mål med tennisen.

– Langsiktig så har det alltid vært en stor drøm å kunne leve av det en dag. Planen for å oppnå dette er først og fremst å trene masse, og trene bra, samt å spille mange turneringer og få mye kamperfaring, sier Skarica.

– Inspirerende
Skarica har det siste året fulgt godt med Casper Ruud i internasjonale turneringer. Dette er noe som virkelig inspirerer den unge jenta.

– Jeg har fulgt med på Casper i det siste, og jeg synes at det er veldig kult at Norge har fått noen som hevder seg så bra på verdensbasis. Det er inspirerende, og det viser at det ikke er umulig å komme langt om man bare vil, reflekterer Skarica.

I neste utgave av magasinet Tennis-Norge kan du blant annet lese flere talentpresentasjoner og om Toni Nadals planer for Casper Ruud.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788