Norwegian Open blir 25.000-dollarsturnering

Tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open tar et steg opp og blir en 25.000-dollarsturnering for kvinner.
Det gir de beste norske kvinnene muligheten til å vise seg fram på hjemmebane. Melanie Stokke, Malene Helgø, Ulrikke Eikeri og Astrid Wanja Brune Olsen har alle brukt utallige timer oppover årene i Oslo Tennis Arena.
– Det er svært gledelig at vi har fått til dette. Det er mange kvinner som satser, og de fortjener en fullverdig turnering som står i stil med deres prestasjoner. Totalt vil spillerne kjempe om over 210.000 kroner. Det blir gratis adgang hele uka, sier turneringsleder Anders Borg i Northern Vision, om turneringen som arrangeres 20. til 27. oktober.
Borg har siden arrangert Collector Bank Norwegian Open siden 2014. Alle de tidligere utgavene har vært Futures-turneringer for herrer, samt 10.000- og 15.000-dollarsturneringer for kvinnene. Ikke siden Lillehammer i 1995 arrangerte en ATP Challenger-turnering har Norge hatt en turnering av så høy kategori som Collector Bank Norwegian Open i 2018.
– Det vil komme flere kvalitetsspillere til Oslo denne uka enn vanlig. Det gir de norske jentene meget god matching, mener Borg.
– Kjempebra
Melanie Stokke er blant spillerne som allerede er bekreftet til turneringen. 21-åringen vant NM i 2017 og gikk til topps i en 25.000-dollarsturnering for første gang høsten 2017. På sitt beste har Stokke vært rangert som nummer 261 i verden, men skader og sykdom har ført til et fall på rankingen i år. Likevel er toppnivået høyt. Nordstrand-spilleren ser fram til å spille på hjemmebane.
– Det er kjempebra for oss som satser og trenger å spille høyere turneringer. Det er bra for tennisen i Norge, og det blir fantastisk å komme hjem til Oslo for å spille, sier Stokke.
– Hva er forskjellen på å spille på hjemmebane kontra bortebane?
– Da har jeg hele familien min i nærheten, og jeg kjenner forholdene. Folk jeg kjenner kommer for å se meg spille, og det er spesielt, sier Stokke, som vanligvis trives best på grus, men tror hun skal takle forholdene på hardcourt innendørs bra i Oslo Tennis Arena.

– Jeg trives bra der, og jeg har spilt 10.000-dollarsturneringer der, blant annet en finale mot Emma Flood. Jeg kjenner forholdene, samt liker banene, og det er godt lys. Det kommer til å bli et flott arrangement, der jeg får muligheten til å utvikle spillet mitt. Jeg synes det blir bra, sier Stokke.
I farta
Kvinnetennisen i Norge er i full frammarsj. Det er lenge siden norsk tennis har hatt fire damer som satser på fulltid. Malene Helgø startet satsningen for fullt i juni og har på kort tid tatt sine første titler, to 15.000-dollarsturneringer, blant annet under Norwegian Open i Sandefjord i sommer.
I tillegg har Ulrikke Eikeri nylig nådd sin høyeste plassering på doublerankingen. 25-åringen er nå nummer 173 i verden etter å ha vunnet en 60.000-dollarsturnering. Tidligere i år hadde hun en singelranking som nummer 204. Astrid Wanja Brune Olsen er også på vei tilbake for fullt etter et skadeopphold.
– De norske spillerne kan skaffe seg viktige poeng gjennom denne turneringen, og i tillegg får talentene i norsk tennis muligheten til å kjenne på det profesjonelle nivået. Det kan bli en nyttig erfaring for dem, sier Borg, og kommer med en oppfordring:
– Kom til Oslo Tennis Arena 20. til 27. oktober for å oppleve tennis av høy kvalitet hele uka. Det er gratis å komme inn, avslutter Borg.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788