Casper Ruud

Casper Ruud tilbake i Sevilla – møter tsjekker

Casper Ruud skal spille samme turnering som gjorde nordmannen for alvor kjent for to år siden.

I september i 2016 meldte Ruud seg på sin aller første ATP Challenger-turnering i. Den norske tennisspilleren hadde gjort det bra på Futures-nivå, men at talentet skulle gå helt fra kvalifisering til turneringsseier i Sevilla i første forsøk hadde ingen trodd.

Denne uken spiller Ruud for tredje året på rad i Sevilla. Returen i fjor gikk ikke som ventet i en heller dårlig periode i ungguttens karriere og unggutten måtte trekke seg fra kampen i første runde. Etter en sommer med varierende resultater i år, imponerte Snarøya-gutten nylig med å ta seg til første runde i Grand Slam-turneringen US Open.

Selv uttalte Ruud etter turneringen at han håper å vinne et par Challenger-turneringer og klatre på ATP-rankingen for å bryte den magiske grensen som nummer 100 i verden i løpet av året. Det er likevel et lite usikkerhetsmoment med en hofteskade som plaget 19-åringen i oppgjøret mot Guido Pella i US Open.

Allerede mandag klokken 19.00 går første runde av stabelen, og motstander er Adam Pavlasek. 23-åringen er nummer 210 på ATP-rankingen, men har en besteplassering som nummer 72 fra januar 2017. Tsjekkeren står med fem strake tap, men vant en Challenger-turnering i Roma på grus i mai.

Tittelen i Sevilla er for øvrig Ruuds foreløpig siste tittel.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788