Casper Ruud om samarbeidet med Nadal: – Han er et idol

Casper Ruud og deler av familien flytter til Mallorca i september for å ta det neste steget på tennisbanen.

Casper Ruud og deler av familien flytter til Mallorca i september for å ta det neste steget på tennisbanen.

Etter Grand Slam-turneringen US Open pakker Casper Ruud, pappa Christian Ruud, mor Lele Ruud og lillesøsteren sakene sine og bosetter seg på Mallorca den kommende tiden for å være en del av Rafael Nadals tennisakademi.

– Vi diskutert om dette var den beste løsningen i sommer, og som mange vet har Rafael Nadal vært et stort idol hele tiden. Jeg har savnet et sted å komme og trene til ettersom nivået i Norge ikke helt har vært der. Nå får jeg sjansen til å trene med topp 100-spillere og Nadal jevnlig, sier Ruud på en pressekonferanse.

– Hunden vår er til og med oppkalt etter Nadal, spytter far Christian Ruud inn.

– Imponert
Trener Christian Ruud er med på lasset og kommer til å være med på hver treningsøkt sønnen har i Spania.

– Casper ble invitert til Mallorca i påsken i fjor og hadde en treningsuke med Nadal da. Det bar frukter og i ettertid har det vært tett kontakt. Da vi var i Roland Garros kom det en henvendelse om å se på et tettere samarbeid og en permanent løsning, sier Christian Ruud, og legger til:

– De ble imponert over Casper da. I tillegg kjenner jeg lederen for akademiet, Carlos Moya, fra tiden som spiller.

Også manager Venke Aure er svært glad for å få i boks avtalen. Det var under Roland Garros Nadal og teamet tok kontakt og ville få til en permanent løsning.

– Denne muligheten har Casper skapt selv gjennom hardt arbeid og gode prestasjoner, sier manager Venke Aure.

– Det var utrolig kult da de ga meg muligheten, selv om det ikke bare var å si ja. Han har lagt merke til meg, og jeg får håpe at de på akademiet kan hjelpe meg så mye de kan, sier Casper Ruud.

Velkomst
Før pressekonferansen startet ble det vist en video der Moya, samt Rafael og Toni Nadal ønsket nordmannen velkommen til Mallorca.

– Jeg vil ønske deg velkommen til Mallorca, og jeg håper at du vil få det fint her. Lykke til i de neste par turneringene, sa Rafael Nadal i videoen.

 

Både Casper Ruud og Rafael Nadal kan du lese dyptgående artikler om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement på fire utgaver og 89 kroner for enkeltversjon i PDF.

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788