Casper Ruud

Casper Ruud tok karrierens største enkeltseier

Casper Ruud imponerte stort og slo den tidligere verdenstreeren David Ferrer i Sverige.

Casper Ruud imponerte stort og slo den tidligere verdenstreeren David Ferrer i Sverige.

Nordmannen tok seg mandag videre fra første runde i ATP 250-turneringen i Båstad med seier over nummer 90 i verden, Jaume Munar. I andre runde torsdag ventet ikke noen enklere oppgave, men Ruud overbeviste.

Motstander var David Ferrer. Spanjolen har vært i verdenstoppen i tennis i flere år og var på et tidspunkt nummer tre på ATP-rankingen. 36-åringen avsluttet fra 2010 til 2015 alle årene som topp ti på verdensrankingen.

Dårlig start
Dermed var det en formidabel utfordring i en rutinert motstander som ventet. Ferrer har spilt uttallige Grand Slam-turneringer og tok seg på et tidspunkt til minst kvartfinale i elleve Grand Slam-turneringer på rad.

Ruud begynte oppgjøret greit og holdt sitt første servegame, men på sin første breakball i mot i påfølgende servegame, ble han brutt til 1-2. Nordmannen var lenge ikke særlig nære å bryte tilbake, men på 4-5 fikk Ferrer trøbbel. Ruud fikk tre breakballer og brøt til 5-5. 19-åringen holdt enkelt det neste servegamet og klarte å bryte til 7-5, takket være stabilt og godt spill, men også en nervøs Ferrer.

Det andre settet fortsatte som det første settet avsluttet. Ferrer fortsatte problemene, noe Ruud utnyttet nådeløst. Unggutten tok de fem første gamene og ledet 5-0. Da fikk kanskje litt nerver. Ferrer holdt først et eget servegame og brøt så Ruud, men nordmannen holdt nervene til slutt i sjakk og vant settet 6-2. Den tidligere norgesmesteren slo ut den regjerende mesteren av turneringen i Båstad.

– Det var en veldig bra match av meg. Jeg var klar fra starten av, selv om han kanskje startet best og spilte mye offensivt og satte mye vinnere, men så fikk jeg et break i slutten av det første settet, så satt egentlig alt for meg etter det gamet, sa Ruud til publikum etter seieren.

Aldri tidligere har Ruud slått en så høyt rangert spiller. Fra før var Inigo Cervantes, som Ruud vant over i Challenger-turneringen i Sevilla i 2016,  den høyest rangerte spilleren han hadde slått. Spanjolen var på det tidspunktet nummer 75 i verden.

– Fra 3-5 var noe av det beste jeg har spilt hittil i karrieren, sa Ruud.

Kvartfinale
For første gang i karrieren er Snarøya-gutten klar for en kvartfinale i en ATP 250-turnering. Ruud har tidligere vært i en semifinale i en ATP 500-turnering. Kvartfinalen gir 19-åringen, som har wildcard i hovedturneringen, 45 poeng.

I kvartfinalen, som spilles allerede fredag, møter Ruud vinneren i oppgjøret mellom Richard Gasquet, nummer 29 i verden, og Gerald Melzer, nummer 115 i verden.

Mer om Casper Ruuds utvikling kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 89 kroner for en enkeltutgave i PDF-format. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788