Casper Ruud

Casper Ruud møter ny toppspiller i Båstad

I kvartfinalen venter en enda høyere rangert spiller enn David Ferrer for Casper Ruud.

I kvartfinalen venter en enda høyere rangert spiller enn David Ferrer for Casper Ruud.

Den norske 19-åringen imponerte stort da han slo David Ferrer, nummer 39 i verden, torsdag. Seieren var Ruuds største i karrieren. Nordmannen har nemlig aldri slått en så høyt rangert spiller tidligere.

Fredag venter trolig en større utfordring for Ruud i kvartfinalen av ATP 250-turneringen i Båstad. Et nytt og større hinder må passeres i Richard Gasquet. Franskmannen er ti plasser høyere rangert enn Ferrer med sin 29.-plass.

32-åringen fra Beziers i Frankrike har vært i verdenstoppen av tennis i store deler av karrieren. Gasquet har sin beste plassering på ATP-rankingen fra 2007. Da var han nummer sju i verden. Helt siden 2005 har franskmannen vært plassert blant de 100 beste, og to ganger har han vært i semifinale på Grand Slam-nivå.

Med semifinale i Sverige vil Ruud skaffe seg 90 ATP-poeng. De vil være viktige i kampen om å spille NextGen-finalen, og det vil garantere en plass rundt nummer 124 på verdensrankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788