Casper Ruud

Casper Ruud debuterte med seier i tysk Bundesliga

Casper Ruud spilte fredag lagkamp for det tyske laget TC Weinheim og vant sitt singleoppgjør.

Casper Ruud spilte fredag lagkamp for det tyske laget TC Weinheim og vant sitt singleoppgjør.

TC Weinheim rykket for første gang opp fra 2. Bundesliga til den tradisjonsrike eliteserien Tennis-Bundesliga i fjor og har i anledningen styrket seg med flere spillere lengre oppe på ATP-rankingen, blant andre Ruud.

I den femte spillerunden fredag var Ruud i aksjon for sitt tyske lag for første gang. 19-åringen fra Snarøya møtte en rutinert og god spiller i Paolo Lorenzi. 36-åringen er nummer 109 i verden, men startet året som nummer 43, og den beste plasseringen italieneren har i karrieren er en 33.-plass fra 2017.

Lorenzi har spilt hovedturneringen i 18 strake Grand Slam-turneringer og for drøyt et år siden tok han seg til fjerde runde i US Open. Veteranen har også vunnet en haug med Challenger-turneringer de siste årene.

Likevel klare ikke den rutinerte tennisspilleren å stille opp med noe særlig mot Ruud. Nordmannen vant 6-4, 6-2. Senere fredag spilte Snarøya-gutten også en doublekamp sammen med Luca Vanni mot Lorenzi og Alessandro Giannessi. Det endte med tap 0-6, 6-2, 7-10.

Weinheim klarte ikke å vinne lagkampen over Krefeld, som endte uavgjort 3-3. Ruud spiller trolig også søndag for Weinheim. Etterpå går turen til Polen og en ATP Challenger-turnering i Sopot.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788