Henrik Nikolai Lynum

Talentpresentasjon: Lynum jobber hardt for å fortsette utviklingen

Henrik Nikolai Lynum var Norges best rangerte guttespiller på internasjonalt U14-nivå i 2017. Nå ønsker unggutten å mestre juniornivået.

Henrik Nikolai Lynum var Norges best rangerte guttespiller på internasjonalt U14-nivå i 2017. Nå ønsker unggutten å mestre juniornivået.

Denne artikkelen ble først publisert i andre utgave av magasinet Tennis-Norge.

15-åringen gikk til topps i tre turneringer i U14-klassen i Tennis Europe og endte tiden som U14-spiller på 102.-plass på rankingen, selv om han spilte tre turneringer mindre enn de fleste andre over seg på rankingen. Lynum beviste også i Norge at han var den beste spilleren i sin klasse i fjor da han vant norgesmesterskapet.

– Å vinne NM og de tre Tennis Europe-turneringene var det største jeg gjorde i 2017, oppsummerer Lynum til Tennis-Norge.

Opp et nivå
I 2018 må Ullern-spilleren spille i U16-klassen, men det er ikke på dette nivået talentet har øynene sine rettet. Lynum har tre hovedmål for årets sesong.

– Jeg ønsker å gjøre det veldig bra i NM U16, kanskje til og med vinne. Målet er også å delta i EM og få noen ITF-juniorpoeng, sier 15-åringen.

Lynum er heller ikke i tvil om hva det langsiktige målet er: Den unge nordmannen har en drøm om å bli en av de beste tennisspillerne i verden.

– Jeg vil bli topp ti i verden, kanskje nummer én også. Jeg må jobbe hardt med både fysikk og tennisen for å nå det, sier ambisiøse Lynum, som trives best på grus:

– Da får jeg mer tid til å ta store svinger og sette fart selv, sier Lynum.

Federer og Ruud
Som de fleste unge tennisspillere har Lynum spillere i verdenstoppen han ser opp til. Det aller største forbildet er den sveitsiske tennislegenden Roger Federer, som stadig imponerer på tennisbanen.

– Federer er forbildet mitt fordi det er så gøy å se på hvordan han spiller og hvordan han oppfører seg på banen, sier Lynum, som også lar seg inspirere av Casper Ruud.

– Casper imponerer og er et forbilde. Det er kult at han kom til andre runde i Australian Open, avslutter Lynum.

Flere og nye talentpresentasjoner i neste utgave av magasinet Tennis-Norge som kommer ut i slutten av juni. Magasinet inneholder også blant annet en artikkel om Casper Ruuds utvikling, Rafael Nadal og Simona Halep.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788