Casper Ruud

Ruud skal i gang med ny Challenger-turnering: – Målet er å vinne

Casper Ruud er i Slovakia for å hamstre poeng i oppkjøringen til kvalifiseringen til Wimbledon. I første runde møter Ruud slovaker fra samme årskull han tapte mot for tre år siden.

Casper Ruud er i Slovakia for å hamstre poeng i oppkjøringen til kvalifiseringen til Wimbledon. I første runde møter Ruud slovaker fra samme årskull han tapte mot for tre år siden.

Tennis-Norge har tatt en prat med Christian Ruud for å høre angående sønnen han trener, Casper Ruud, i forkant av Challenger-turneringen i Poprad, og tankene rundt kvalifiseringen til Wimbledon 2018. Casper Ruud har vært i Slovakia siden torsdag, og spiller sannsynligvis første runde på mandag.

– Målet er å vinne og plukke poeng. Det samme som vi prøvde på i forrige uke. Han har mistet litt poeng denne uken, og prøver å samle poeng. Nå er det ikke mange uker igjen til kvalifiseringen i Wimbledon. Den kan bli kan bli vanskelig. Målet nå er å fortsette og spille bra, og utivkle seg videre. Så ønsker vi at han er blant de 100 beste i slutten av året, forteller Christian Ruud til Tennis-Norge.com.

Denne uken er det Joachim Bjerke som er med som trener i Slovakia. Selv om pappa Ruud ikke er med, ønsker han at Casper skal revansjere tapet i første runde fra Challenger-turneringen i Caltanissetta i forrige uke.

– Formen hans er bra. Han har fått trent i Slovakia to-tre dager for å forberede seg til turneringen. Han slurvet litt i forrige turnering, hvor han burde ha vunnet. Det er han klar over selv. Det var små marginer, og litt bittert. Det er ikke annet å gjøre enn å gå til neste turnering.

Møter slovaker han tapte mot som junior
I første runde i Challenger-turneringen i Poprad møter den norske 19-åringen en gammel kjenning i slovakeren Lucas Klein (nummer 452 i verden). Tilbake i 2015 møttes Casper Ruud og jevngamle Lucas Klein i andre runde i en Grad 1-turnering i Kroatia. Da var det Klein som slo den gang andreseedede Casper Ruud. Christian Ruud husker Klein fra den kampen.

– Han er samme alder som Casper. Klein slo Casper i juniorklassen. Det var ikke en stor kamp av Casper. Klein var ikke blant de ti beste, men lå relativt høyt som junior. Han kan spille.

Tre år senere får Casper Ruud muligheten til revansje som seniorspiller. De to møtes til kamp sannsynligvis på mandag.

Resultatene kan påvirke oppkjøringen til Wimbledon
I oppkjøringen til gressesongen har Casper Ruud enda til gode å spille på nettopp gress. Denne ukens turnering i Slovakia skal spilles på grus.

Vi vurderte noe gress. Dersom han ikke skulle nå langt i Slovakia er det mulig han spiller en gressturnering i Liverpool til helgen. Vi får se i forkant i kvalifisering, forteller Christian Ruud.

Videre forteller han at underlaget er en faktor i mulighetene til å kvalifisere seg til den kommende Grand Slam-turneringen i London. Kvalifiseringen starter 25. juni.

Han har en større sjanse for å kvalifisere seg i French Open enn i Wimbledon. Men han vet litt hva gress er for noe. Vi tar det litt som det kommer, men han spiller alltid for å vinne. Trekning har litt å si, men det kan bli vanskelig. Om han møter spillere som er best på grus for eksempel kan vinne. Vi har ikke gitt opp på forhånd.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788