Casper Ruud

Casper Ruud røk ut av Wimbledon

Casper Ruud klarte ikke å overliste Antione Hoang i første kvalifiseringsrunde av Wimbledon.

Casper Ruud klarte ikke å overliste Antione Hoang i første kvalifiseringsrunde av Wimbledon.

Det var knyttet store forventninger til Ruud etter at unggutten har tatt seg til hovedturneringen i både Australian Open og Roland Garros. Begge gangene tok han seg til andre runde som første nordmannen siden 2001.

– Det var en tøff motstander. Jeg klarer ikke å finne rytmen og får ikke helt til spillet mitt, sier Ruud til Eurosport etter kampen.

Lave forventninger
I Wimbledon har Ruud selv forsøkt å skru ned forhåpningene til seg selv. Gress er ikke 19-åringens favorittunderlag og spillestilen på underlaget gjorde heller ikke nordmannen til noe større forhåndsfavoritt.

Likevel trodde de aller fleste at Ruud skulle ha gode muligheter til å ta seg videre fra første kvalifiseringsrunde. Snarøya-gutten møtte nemlig Antoine Hoang. 22-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 221 i verden og har aldri vært høyere rangert i karrieren. Franskmannen har vunnet en turnering i år, en Futures-turnering i Frankrike.

I det første settet spilte Hoang og Ruud jevnt. Begge hadde god kontroll på egne server, men på 4-4 fikk den franske motstanderen sin første breakball og utnyttet den nådeløst. Etterpå servet han inn settet til 6-4.

Kjempet
Det andre settet startet dårlig. Unggutten ble brutt umiddelbart og lå under 0-40 på 0-2 på egen serve. Da tok Ruud seg sammen og snudde gamet. I tillegg brøt han tilbake i gamets andre forsøk i det påfølgende gamet.

Settet fortsatte jevnt, men på 5-5 ble nordmannen igjen brutt, og Ruud viste stor frustrasjon til dommeren før det som skulle bli det avgjørende gamet. Hoang holdt servegamet sitt blankt og gikk videre til andre kvalifiseringsrunde.

– Han er god, og han vinner fortjent. Jeg prøvde så godt jeg kunne, og det viser seg at gress ikke er mitt beste underlag, sier Ruud, og la til:

– Det er irriterende at han bommer på oppkastene sine 20 ganger i løpet av en kamp. Det er en stor del av kampen, og det skal ikke gå utover meg, sier Ruud.

Nå venter et par Challenger-turneringer i Tyskland. I midten av juli spiller Ruud hovedturneringen i ATP 250-turneringen i Baastad.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788