Casper Ruud

Casper Ruud trakk overkommelig motstand i Wimbledon: – Ikke den villeste serven

Casper Ruud møter Antoine Hoang som nordmannen vant over tidligere i år.

Casper Ruud møter Antoine Hoang som nordmannen vant over tidligere i år.

Den norske 19-åringen slo Hoang 7-5, 6-4 i semifinalen i Challenger-turneringen i Francavilla før Roland Garros. Dermed må Ruud finne seg i å være favoritt i første kvalifiseringsrunde i Wimbledon, selv om det er på gress.

– Den er en helt ok trekning. Hoang har ikke den villeste serven, men han er god på nett, atletisk og spiller hurtig, sier trener Christian Ruud til Tennis-Norge.

Hoang startet året som nummer 307 på ATP-rankingen, men har spilt solid i starten av 2018. 22-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 221 i verden og har aldri vært høyere rangert i karrièren. Franskmannen har vunnet en turnering i år, en Futures-turnering i Frankrike.

Skulle Ruud vinne, venter Bradley Klahn, nummer 163 i verden, eller Ricardo Ojeda Lara, nummer 200 i verden. Selv tror Ruud at mange nordmenn forventer at han skal ta seg til hovedturneringen etter å ha kvalifisert seg for både Australian Open og Roland Garros.

– Ja, jeg tipper nok at det er noen som kanskje forventer det, men jeg forventer kanskje det ikke av meg selv. Jeg håper selvfølgelig at jeg klarer det og at jeg spiller på en bra måte, Casper sier Ruud til Tennis-Norge.

Unggutten spiller allerede mandag og kampen kan ses på Eurosport.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788