Casper Ruud

Casper Ruud før Wimbledon: – Jeg spiller bedre for hver dag

Casper Ruud føler at spillet sitter bedre på gress enn ved tidligere anledninger.

Casper Ruud føler at spillet sitter bedre på gress enn ved tidligere anledninger.

Snarøya-gutten har kvalifiserte seg til to Grand Slam-turneringer på rad i år, seneste for en drøy måned siden i Roland Garros. Om et par dager starter kvalifiseringen til den tradisjonsrike turneringen Wimbledon.

– Det er en den største turneringen i år. Det er bare en av Grand Slam-turneringene som spilles på gress, og det er litt annerledes. Wimbledon er litt spesielt med tanke på historien, og det betyr mye for mange av spillerne, sier Ruud til Tennis-Norge.

– Forventer det ikke
De gode prestasjonene i år har gjort Ruud mer kjent i Norge. Flere enn tidligere har nok forhåpninger og forventninger om å se 19-åringen i hovedturneringen av Wimbledon.

– Ja, jeg tipper nok at det er noen som kanskje forventer det, men jeg forventer kanskje det ikke av meg selv. Jeg håper selvfølgelig at jeg klarer det og at jeg spiller på en bra måte, sier Ruud.

Den lille pessimismen kommer av at Ruud ikke blitt sett på som en typisk gresspiller. Unggutten har heller ikke så mange gode opplevelser på underlaget og har tapt flere kamper enn det han har vunnet etter Roland Garros.

– Det føles bedre enn tidligere år, og forhåpentlig kan spillet sitt litt bedre enn hva det har gjort i juniorårene mine i Wimbledon. Det er ingen lett oppgave å spille på gress og er annerledes, men jeg føler at jeg spiller bedre for hver dag, sier Ruud, som har vært i London siden torsdag.

– Hva er annerledes med gress?

– Ballen spretter ekstremt mye lavere. Hastigheten varierer litt med værforholdene, og det går raskt om det er fuktig. Hvis været er fint, så går det ikke så raskt som man skulle tro, men det spretter annerledes. Det er også ulikt å bevege seg og man må gjøre det litt mer varsomt, sier Ruud.

Trekning
Trekningen i kvalifiseringen blir klar søndag. Nordmannen tror han må ha hellet med seg for å nå hovedturneringen.

– Jeg må nok ha en bra trekning for å komme meg videre. Det er mange gode spillere som spiller bra på gress, og plutselig møter man en Reilly Opelka som er veldig god på gress, eller så møter man en fra Sør-Amerika som kanskje ikke er like god. Jeg håper at det kan trekkes på en god måte for meg, avslutter Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788