Håseth tror doublekampen kan bli avgjørende

Davis Cup-kaptein Anders Håseth har forhåpninger om at Norge gjør en god doublekamp mot Irland.

Davis Cup-kaptein Anders Håseth har forhåpninger om at Norge gjør en god doublekamp mot Irland.

Casper Ruud og Viktor Durasovic står med tre tap og en seier i double sammen i Davis Cup. Håseth tror det kan bli en ny doubleseier for duoen mot Irland.

– Vi har ikke tenkt på dette som en nøkkelkamp tidligere, men når vi ser hvor godt Viktor har spilt double gjennom det siste året, mener jeg at vi skal spille veldig godt i double. Den er kanskje litt mer viktig enn tidligere, sier Håseth til Tennis-Norge.

Ny faktor
En ny dimensjon med doublekampen denne gangen er det nye oppsettet. Står det 1-1 etter den første dagen, får spillerne lengre ikke hvile en kveld før singlekampene. Dermed kan doublekampen virkelig vippe hele oppgjøret i en retning om dette blir scenarioet.

– Den kan ha mental effekt hvis du går inn de to siste kampene med tap. Vanligvis har du hatt tid til å nullstille deg. Så lenge det er de samme involverte spillerne i dette kan det ha betydning, sier Håseth.

Den erfarne Davis Cup-kapteinen vet at Norge er favoritter, men tror det norske laget vil få det tøft med å unngå nedrykk.

– Det er gode spillere som kommer fra Irland, det vil vi få se. Om de så er lavere rangert enn oss, så er Simon Carr på vei opp. Jeg kan med ganske stor sikkerhet si at det er gode tennisspillere vi kommer til å møte der ute, sier Håseth til Tennis-Norge.

– Må presse Norge
Irlands kaptein, Conor Niland, er optimistisk med tanke på det irske lagets sjanser mot Norge i Oslo Tennis Arena på Hasle.

– Det blir en god kamp. Vi har det samme laget som forrige gang. Banen er lignende som i vår forrige kamp mot Danmark, forholdene er like, og Norge har også en sterk ener. Vi må spille på et høyt nivå med mye energi for å gi oss en god mulighet og sette press på Norge. Det er forventet at de skal vinne, så vi må skape problemer for dem tidlig og få flyt, sier Niland til Tennis-Norge.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788