Christian og Casper Ruud

Far og sønn Ruud om trenerbyttet: – Tror dette er den beste løsningen

I forrige uke ble det klart at Christian Ruud tar over rollen som hovedtrener for sønnen Casper Ruud. Teamet tror at løsningen er den beste per dags dato.

I forrige uke ble det klart at Christian Ruud tar over rollen som hovedtrener for sønnen Casper Ruud. Teamet tror at løsningen er den beste per dags dato.

– På kort sikt tror jeg at jeg er den som kan bidra best. Med å hente inn en ny trener kan det bli mange forandringer og slikt for Casper. I stedet for å forhaste seg og finne en trener som kanskje ikke har riktig kjemi eller passer med Casper, samtidig som vi håper at kanskje Pedro Rico kan komme tilbake, så tror vi at dette er den beste løsningen, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

Den tidligere tennisspilleren har hatt en aktiv rolle stort sett gjennom hele tennislivet til sønnen, men har de siste årene prioritert å bruke mer tid i Norge. Nå er duoen klar for å ta opp samarbeidet med pappa Christian som hovedtrener.

– Det blir bra, tror jeg. Det er gøy å ha han ordentlig med på laget igjen. Vi har et bra forhold og er profesjonelle mot hverandre, så det er klart at jeg tror det blir bra å få med pappa rundt omkring igjen, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Naturlig
At Christian Ruud trakk seg tilbake som hovedtrener og ga ansvaret til Rico var naturlig, ifølge tennistreneren.

– Det er klart at da Casper var 16 år, så hadde han trent med meg hele tiden og i den alderen er man kanskje litt lei faren sin. Nå er han blitt mer moden og skjønner at jeg har kompetanse til å drive med dette. Jeg tror han er mer mottakelig for å ha meg som heltidstrener nå enn da han var 16 år, sier Christian Ruud.

Artikkelen fortsetter under bildet

Christian og Casper Ruud
Christian og Casper Ruud er en ordentlig duo igjen. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Far Ruud var med på ungguttens suksessfulle tur til Oseania i januar. Da ble Casper Ruud den første nordmannen til å ta seg til hovedrunden i en Grand Slam-turnering siden faren og Jan Frode Andersen gjorde det i 2001. Christian Ruud er spent på hvordan den nye ordningen vil fungere.

– Han må takle at jeg er i rollen som trener og ikke er en pappa som kritiserer. Jeg tror ikke det blir noe problem, for det fungerte i Australia og har egentlig fungert alltid, men nå blir det mange døgn på rommet sammen. Vi kan håpe på en bekreftelse på at det fungerer om et par måned, og vi håper på det begge to, tror jeg, sier Christian Ruud.

Forskjellen er språket
Ifølge både far og sønn kommer endringen i trenerapparatet ikke til å forandre mye på nordmannens trening.

– Hva er den største forskjellen på Pedro og Christian?

– Det blir nok at han ikke snakker spansk, antakeligvis, spøker Casper Ruud, og fortsetter:

– Pedro er en veldig god trener, men pappa har kanskje mer rutine, i hvert fall på hvordan det er å være spiller der oppe. Jeg tror han kan lære meg litt mer rundt det, sier Casper Ruud, og får støtte av faren sin.

– Jeg håper at det er positivt for Casper at jeg har den rutinen og kanskje har vært i flere situasjoner enn Pedro. Det får han kanskje enda mer nytte av når jeg er og ser på kampene også, sier Christian.

Bjerke på laget
Endringen fører også til den tidligere norske tennisspilleren, Joachim Bjerke, blir en større del av trenerapparatet. 20-åringen vil fungere som trener, sparringspartner og kompis.

– Det blir bra å få med Joachim, som er en god kompis, og holde han inne i bildet. Tennis kan være en ensom sport, så det er gøy få med han og kunne gjøre litt andre ting, sier Casper Ruud.

Christian Ruud tror sammensetningen sportslig rundt Casper Ruud kommer til å fortsette og fungere også framover. 45-åringen legger ikke skjul på at de håper at Pedro Rico en gang vil komme tilbake i teamet, noe som også er grunnen til at han tar over ansvaret nå.

– Det er en litt avventende løsning. Både fordi vi har et håp om at Pedro løser problemene på hjemmebane og at hvis det fungerer bra, så fortsetter vi kanskje og prøver dette litt. Fungerer far og sønn på en fin måte og begge trives med det, så er det kanskje ikke vits å gjøre noe annet. Vi prøver denne løsningen fram til rundt september. Jeg føler at vi har et bra team med Øivind, meg og Joachim, avslutter Christian Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788