Casper Ruud mot kvalifiseringsspiller i Tunisia

Casper Ruud starter for alvor oppkjøringen mot Roland Garros kommende uke. Unggutten spiller en Challenger-turnering i Tunis.

Casper Ruud starter for alvor oppkjøringen mot Roland Garros kommende uke. Unggutten spiller en Challenger-turnering i Tunis.

Den norske 19-åringen skal i aksjon i en turnering for første gang siden kvalifiseringen til Miami Open og spiller kun sin tredje Challenger-turnering for året. Forrige helg fikk det norske tennispublikummet en smakebit på Ruuds form under Davis Cup-kampen mot Irland i Oslo.

– Det er viktig å få spilt mange kamper, samtidig håper jeg å samle litt poeng, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Motstanderen i første runde er ikke klar enda, men det blir en kvalifiseringsspiller. Den best rangerte spilleren i kvalifiseringen er latviske Ernests Gulbis, nummer 193 i verden.

Trolig må Ruud ta en av karrierens største seire skal han nå lengre enn kvartfinale. I kvartfinalen risikerer nemlig Ruud, som er useedet, å møte Jiri Vesely. Tsjekkeren er førsteseedet og nummer 65 i verden med en besteplassering som nummer 35 i 2015. Nordmannen har ikke slått en så høyt rangert spiller tidligere i karrieren.

Også i andre runde kan det vente en tøff utfordring. Da vil Snarøya-gutten møte vinneren i oppgjøret mellom Thomas Fabbiano, nummer 102 i verden, og en kvalifiseringsspiller.

Oppgjøret i første runde spilles trolig tirsdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788