Sarina Reinertsen

Talentpresentasjon: Sarina Reinertsen

Sarina Reinertsen har i lang tid blitt sett på som et stort talent i norsk tennis og tar hele tiden steg. Allerede som 10-åring gjorde hun seg bemerket.

Sarina Reinertsen har i lang tid blitt sett på som et stort talent i norsk tennis og tar hele tiden steg. Allerede som 10-åring gjorde hun seg bemerket.

Denne artikkelen ble først publisert i første utgave av magasinet Tennis-Norge. Andre utgave utgis i mars og ved å trykke på denne lenken kan du lese om hva neste utgave inneholder, samt bestille om du ønsker.

Da Reinertsen var ti år hadde hun allerede vunnet over 50 turneringer og trente nærmere 14 timer i uka. 16-åringen har fortsatt utviklingen, noe NM-titlene i U14- og U16-klassen i henholdsvis 2016 og 2017 er et tegn på. Stortalentet har et klart mål med idretten.

– Målet mitt med tennis er å kunne bli så god som jeg kan og håpe på at det er bra nok til å leve av det. Planen er å bil bedre hele tiden, holde fokus og prøve å ta alle de gode sjansene, sier Reinertsen til Tennis-Norge.

Motivert av talenter
Selv har ikke Reinertsen en spesiell spiller hun ser opp til, men det er likevel flere spillere som inspirerer og motiverer spilleren fra Oslo Tennisklubb til videre utvikling.

– Jeg har ingen spesielle forbilder, men jeg merker at motivasjonen min stiger av å se folk på min alder eller yngre ta utrolige titler. Da har jeg ingen unnskyldninger for ikke å gjøre det samme, forklarer Reinertsen.

Artikkelen fortsetter under blidet

Sarina Reinertsen
Sarina Reinertsen er et lovende talent. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

I NM både i 2016 og 2017 møtte Reinertsen to profiler i norsk kvinnetennis under seniorutgaven av arrangementet. I 2016 kjempet 15-åringen hardt mot Ulrikke Eikeri, mens i 2017 klarte den unge jenta å vinne et sett over Andrea Raaholt. Hun har allerede vunnet fem Grand Prix-turneringer. De fleste av de imponerende resultatene har kommet på grus.

– Jeg liker å spille langt bak grunnlinjen og løping er noe jeg vanligvis ikke har noe problem, så lange poeng er det jeg liker best. Derfor liker jeg best å spille på grus, sier Reinertsen.

Ser oppover
Like etter NM imponerte også Reinertsen i en internasjonal juniorturnering. For første gang i karrieren tok 16-åringen seg videre til en semifinale i en Grade 5-turnering. På verdensrankingen er hun rangert på en plass blant de 544 beste. Nylig tok hun seg til semifinale også i en Grade 4-juniorturnering.

– Målet for resten av året er å rykke oppover på ITF-rankingen og gjøre mange gode kamper, mens målet for neste sesong er å se en forbedring fra denne sesongen, sier Reinertsen.

Denne artikkelen ble først publisert i første utgave av magasinet Tennis-Norge. Andre utgave utgis i mars og ved å trykke på denne lenken kan du lese om hva neste utgave inneholder, samt bestille om du ønsker.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788