Lilly Håseth

Talentpresentasjon: Lilly Elida Håseth

Lilly Elida Håseth tok tre NM-titler i løpet av ett år og jobber langsiktig mot målsetningen om å bli blant verdens beste tennisspillere.

Lilly Elida Håseth tok tre NM-titler i løpet av 2016 og jobber langsiktig mot målsetningen om å bli blant verdens beste tennisspillere.

Denne artikkelen ble først publisert i første utgave av magasinet Tennis-Norge. Andre utgave utgis i mars og ved å trykke på denne lenken kan du lese om hva neste utgave inneholder, samt bestille bladet om du ønsker.

16-åringen imponerte mange i tennis-Norge i løpet av 2016. Håseth klarte nemlig å gå til topps i single i tre NM-klasser på under ett år. Spesielt seieren 6-4, 6-1 innendørs i senior-NM over Caroline Murer Rohde-Moe i finalen var knallsterk.

– Jeg vant tre NM-titler i single innenfor et år. Seieren i senior-NM er det største høydepunktet i karrieren min, så langt, sier Håseth til Tennis-Norge, som også vant U16-klassen innendørs og utendørs i 2016.

Utvikling
Håseth klarte ikke å forsvare NM-gullet fra U16-klassen i 2017, men tok et sterkt sølv bak et år yngre Sarina Reinertsen. I høst har Nordstrand-spilleren forsøkt å kvalifisere seg for juniorturneringer med litt høyere rangering, uten å lykkes helt. Det er heller ikke så viktig for talentet.

– Jeg vil heller fokusere på å utvikle spillferdigheter, serve og retur enn å sette meg noe spesielt rankingmål, sier Håseth, som har fått bedre resultater på i starten av 2018.

Artikkelen fortsetter under bilde

Lilly Håseth
Lilly Håseth i aksjon. Foto: Espen Hildrup.

Nylig ble Håseth også en del av det nye akademiet som holder til på Oslo Tennis Arena, ProCourt Performance Center. Det skal hjelpe gullgrossisten til å nå de langsiktige målene sine.

– Jeg ønsker å bli topp 50 i verden en gang. Det skal jeg få til gjennom å trene godt og langsiktig på ProCourt, samt spille ITF-turneringer, sier Håseth, som er datter av tidligere tennisspiller og Davis Cup-kaptein Anders Håseth.

Federer
Håseth, som har NM-gull på både hardcourt og grus, blir motivert av å se sveitseren Roger Federer spille. 36-åringen er den unge tennisspillernes store forbilde på tennisbane.

– Federer mestrer alle underlag og slag. Han spiller pent og oppfører seg bra både på og utenfor banen. Han er uten tvil tidenes beste tennisspiller, avslutter Håseth, som påpeker at hun liker å spille på både hardcourt og grus.

Denne artikkelen ble først publisert i første utgave av magasinet Tennis-Norge. Andre utgave utgis i mars og ved å trykke på denne lenken kan du lese om hva neste utgave inneholder, samt bestille bladet om du ønsker.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788