Fed Cup Norge

Norge stiller med toppet lag i Fed Cup

Både Ulrikke Eikeri og Melanie Stokke spiller Fed Cup for Norge i midten av april.

Både Ulrikke Eikeri og Melanie Stokke spiller Fed Cup for Norge i midten av april.

18. til 21. april spiller Norge om opprykk fra andre divisjon i nasjonsturneringen Fed Cup i den greske hovedstaden Athen. Det gjør det norske laget med noe som kan betegnes som et toppet lag. Norges kaptein, Robert Gustafsson, som for øvrig erstatter Jørgen Vestli i som sjef for de norske jentene, har tatt ut Ulrikke Eikeri, Melanie Stokke, Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen.

Basert på ranking er Norge blant favorittene til å rykke opp fra andre divisjon. Kun vertsnasjon Hellas har bedre rangerte spillere enn Norges ener og toer, Eikeri og Stokke. Den greske spilleren Maria Sakkari er turneringens høyest rangerte spiller med sin 50.-plass.

Norge har derfor gode muligheter til å rykke opp. Det er nemlig to lag som får spille i første divisjon i 2019 Første del av turneringen spilles gjennom gruppespill mellom fire lag. De to beste landene i hver gruppe spiller opprykkskamp, mens de to dårligste lagene i gruppa spiller et oppgjør om å unngå nedrykk. For å sikre et eventuelt opprykk vil det være en nøkkel å unngå Hellas i den avgjørende opprykkskampen.

Nasjonene Norge kjemper med er Bosnia og Hercegovina, Danmark, Egypt, Hellas, Israel, Luxembourg og Moldova. Ikke siden 1996 har Norge spilt i første divisjon i Fed Cup.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788