Casper Ruud

Casper Ruud tapte i to sett for topp 100-spiller – misset settballer

Casper Ruud startet dårlig, men spilte seg opp mot topp 100-spilleren John Millman i Miami Open.

Casper Ruud startet dårlig, men spilte seg opp mot topp 100-spilleren John Millman i Miami Open.

Den norske 19-åringen fikk en tøff oppgave i første kvalifiseringsrunde i australske Millman. 28-åringen fra Australia er nummer 92 på ATP-rankingen. Hans beste plassering i karrieren er en 60.-plass fra 2016. Den oppnådde han ved å ta seg til tredje runde i både Australian Open og Wimbledon samme år.

Det ble som forventet, en hard kamp, for Ruud.. Millman var best i det første settet og hadde flere breakmuligheter, før han til slutt brøt den unge nordmannen og vant det første settet 6-3.

I det andre settet startet også Millman best og ledet 2-0. Ruud slo tilbake og utlignet til 2-2. Duoen holdt følge utover i settet, men Millman så ut til å sikre seg seieren da han brøt til 6-5. Ruud klarte derimot å bryte tilbake og sikret seg tiebreak.

I tiebreaket fikk Snarøya-gutten settball på egen serve på 6-5, men Millman reddet forsøket. Også på 7-6 fikk Ruud en mulighet til å sikre seg et tredje sett. Nok en gang avverget den australske motstanderen og på sin første matchball avgjorde Millman til 10-8.

Dermed er Nord-Amerika-turneen over for Ruud. Nordmannen reiser hjem til Norge og spiller om litt under tre uker, 7. og 8. april, Davis Cup for Norge mot Irland i Oslo.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788