Casper Ruud

Casper Ruud møter finsk-sveitsisk spiller i Indian Wells

Casper Ruud er trukket mot nummer 125 på ATP-rankingen i første kvalifiseringsrunde til ATP Masters-turneringen i Indian Wells.

Casper Ruud er trukket mot nummer 125 på ATP-rankingen i første kvalifiseringsrunde til ATP Masters-turneringen i Indian Wells.

Nordmannen skal tilbake i aksjon for første gang etter overtråkket i første runde av ATP 500-turneringen i Rio. Skaden gjorde at Ruud også måtte trekke seg fra ATP 250-turneringen i Sao Paulo, og unggutten reiste dermed tidligere til California enn planlagt.

Allerede tirsdag spiller Ruud første kvalifiseringsrunde i USA. Motstander er sveitsiske Henri Laaksonen. 25-åringen vokste opp i Finland, men flyttet til Sveits for å trene som 16-åring og valgte etter hvert å representere Sveits, landet som hans far kommer fra.

Laaksonen er for øyeblikket nummer 125 på verdensrankingen, men var nummer 93 i august i fjor. Sveitseren spilte hovedrunden både i Wimbledon og US Open i 2017. Den siste tiden har Laaksonen slitt med dårlig form og står med to seire på sin siste ni kamper, derav en da motstanderen trakk seg med skade. I februar tapte Laaksonen blant annet for Dimitry Popko, som Ruud slo i både kvalifiseringen til US Open og Australian Open.

Skulle Ruud gå videre venter et til oppgjør før en eventuell hovedrunde. I kvalifiseringsfinalen blir motstanderen Ricardas Berankis, nummer 106 i verden, eller Darian King, nummer 151 i verden. Berankis har Ruud møtt en gang tidligere, og litaueren var den første topp 100-spilleren Snarøya-gutten møtte. Det skjedde i Davis Cup i 2016 og endte med tap i tre strake sett.

Oppgjøret mot Laaksonen spilles som kamp nummer fem fra 20.00 norsk tid tirsdag og starter trolig mellom 04.00 og 06.00.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788