Casper Ruud

Casper Ruud fikk wildcard til Miami Open-kvalifiseringen

Casper Ruud fikk ikke wildcard til hovedrunden i Miami Open, men får spille kvalifiseringen i turneringen.

I 2018 får Ruud dermed en tøffere vei til hovedrunden. Unggutten må gjennom en tøff kvalifisering, trolig på nivå med Indian Wells-kvalifiseringen. Snarøya-gutten har siden tapet i kvalifiseringen i California trent i Miami på IMGs treningssenter, blant annet med toppspilleren Karen Khachanov. Det er for øvrig IMG som gir nordmannen wildcardet.

Den norske 18-åringen fikk i 2016 sitt første wildcard i ATP Masters-turneringen Miami Open. Også den gangen var det en plass i kvalifiseringen, og nordmannen tapte for Tatsuma Ito, selv om han imponerte med å vinne et sett. I 2017 fikk Ruud derimot wildcard til hovedrunden, men tapte for Yen-Hsun Lu i første runde. Trolig var årets wildcard nødvendig for spill i kvalifiseringen etter at talentet har falt til 196.-plass på ATP-rankingen.

Svenske Mikael Ymer er av de heldige med wildcard til hovedrunden. Ruuds doublepartner fra juniornivå, Miomir Kecmanovic, ble også tildelt et wildcard sammen med Nicolas Jarry. I tillegg får Nicolas Kuhn og Chris Eubanks, som begge er dårligere rangert enn Ruud, spille hovedrunden takket være et wildcard. Kvalifiseringen til storturneringen Miami Open starter på mandag.

Det er også verdt å merke seg at Serena Williams og Victoria Azarenka har blitt tildelt wildcard på kvinnesiden samme med de unge jentene Claire Lu, Amanda Anisimova og Whtiney Osuigwe.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788