Casper Ruud

Casper Ruud åpnet bra, men tapte i USA

Casper Ruud klarte ikke å kvalifisere seg for hovedrunden i ATP Masters-turneringen i Indian Wells tross en glimrende start.

Casper Ruud klarte ikke å kvalifisere seg for hovedrunden i ATP Masters-turneringen i Indian Wells tross en glimrende start.

Den norske 19-åringen overbeviste tirsdag i sin første kamp etter overtråkket i Rio og vant mot sveitsiske Henri Laksonen, nummer 125 på verdenrankingen, etter bare 52 minutters spill. Dermed sikret unggutten seg en plass i kvalifiseringsfinalen.

I onsdagens kvalifiseringsfinale møtte Ruud litauiske Ricardas Berankis. 27-åringen er nummer 106 på ATP-rankingen, men har en besteplassering som nummer 50 fra mai i 2016. Duoen har møttes en gang tidligere i Davis Cup i 2016. Da vant Berankis 6-1, 6-2, 6-4 og kampen var nordmannens første mot en topp 100-spiller.

Ville ha revansj
Derfor jaktet Ruud revansj i kvalifiseringsfinalen i Indian Wells i den amerikanske delstaten California, og fra starten av så det meget lovende ut for Snarøya-gutten.

Norges best rangerte tennisspiller var desidert best i starten av oppgjøret og gjorde det på samme vis som i tirsdagens kamp. Ruud vant det første settet nokså overlegent 6-2 etter å ha hatt en 4-0-ledelse. Da ble nordmannen derimot brutt.

I det andre settet snudde derimot kampen. Berankis fant ut av Ruuds serve og hevet sin egen serve. Det gjorde det mye tøffere for den norske unggutten. Berankis slo tilbake med 6-2 i det andre settet. Også i det tredje settet fortsatte den litauiske motstanderen å kjøre kampen. Ruud havnet under hele 0-5, men spilte seg opp på slutten av settet. Likevel endte det med tap 2-6.

Miami Open
Miami Open blir det neste store målet for Ruud, men unggutten vil nok se på muligheten for å spille en Challenger-turnering kommende uke.

Ruud jakter nemlig verdifulle ATP-poeng etter å ha mistet store deler av rankingpoengene fra semifinalen i Rio de Janeiro i 2017 nylig. Det har ført til et rankingfall til 196.-plass.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788