Peter August Anker

Nykommeren Anker suger til seg kunnskap på Davis Cup-tur

Peter August Anker ville ikke satt seg selv inn på laget om han kunne, men lærer så mye som mulig på tur med Davis Cup-laget og Anders Håseth.

Peter August Anker ville ikke satt seg selv inn på laget om han kunne, men lærer så mye som mulig på tur med Davis Cup-laget og Anders Håseth.

18-åringen er i gang med det første året som senior og har blitt belønnet med en plass på Davis Cup-laget. Den muligheten ønsker han å utnytte til å tilegne seg mest mulig kunnskap.

– Jeg synes det er utrolig gøy å være en del av laget med en så dyktig kaptein som Anders Håseth. Jeg tror han kan lære oss mye, sier Anker til Tennis-Norges utsendte reporter i Egypt, om kapteinen som har ledet Norge i hele 21 år.

Unggutten er i utgangspunktet ikke tiltenkt noe spilletid i Davis Cup-oppgjøret mot Egypt. Det synes han er helt greit.

– Hadde jeg satt opp på laget selv, hadde jeg satt opp Simen og Viktor foran meg . Jeg er bedre på grus, og det går litt for fort for meg på hard court, der henger jeg ikke helt med, så jeg ville aldri vurdert meg foran Simen og Viktor på hard court, sier Anker.

Blir en av singlekampene i Egypt ikke avgjørende fordi Norge allerede har tapt, kan tennisspilleren fra Oslo Tennisklubb likevel få muligheten til å få debuten i Davis Cup. Det norske laget ligger under 0-2 i kamper før søndagens double og to singlekamper.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788