Casper Ruud

Casper Ruud møter argentinsk veteran i Quito

Casper Ruud blir belønnet med kamp mot den franske stjernen Gaël Monfils om han vinner i første runde av ATP 250-turneringen i Quito.

Casper Ruud blir belønnet med kamp mot den franske stjernen Gaël Monfils om han vinner i første runde av ATP 250-turneringen i Quito.

Den norske 19-åringen er på plass i Ecuador og har vært der en drøy uke allerede for å tilpasse seg den ekstreme høyden på 2700 meter over havet i den ecuadorianske hovedstaden.

– Dette er forhold Casper aldri har spilt under. Men Casper rapporterer om at han begynner å tilpasse seg disse forholdene. Vi håper på en god dag på jobben, kan man lese på Ruuds Facebook-side.

Berlocq motstander
Allerede mandag kveld er unggutten i gang i Sør-Amerika med sin første kamp. Motstander en den erfarne argentineren Carlos Berlocq rundt klokken 21.00 norsk tid.

35-åringen er nummer 119 på ATP-rankingen, men var i 2012 helt oppe på 37.-plass. Veteranen har åtte ganger endt året topp 100 i verden. Berlocq har også spilt en haug med Grand Slam-turneringer, men har aldri kommet lengre enn andre runde. Argentinerens forrige turnering var i november. Da gikk han til topps i en Challenger-turnering i Rio de Janeiro.

Turneringen i Quito er Ruuds første turnering på grus for året. Snarøya-gutten har imponert på hardcourt i Oseania i starten av sesongen, og det er lov til å håpe på spennende tenniskamper over Atlanterhavet.

– Det blir deilig med grus igjen. Det har vært mange uker med hardcourt nå. Det blir jo tilbake til hardcourt etter ukene i Sør-Amerika, men så begynner grussesongen for fullt. De fleste spillerne føler at de får bedre tid på grus etter en periode på hardcourt. Når man trener inne og sånt, så går det mye fortere kontra ute. Det er noe med å føle at man har bedre tid og ro, sa Ruud til Tennis-Norge.

Showmann
Blir det avansement venter en fin belønning i form av 20 ATP-poeng, men også et oppgjør mot franske Monfils, som allerede er klar for andre runde.

Franskmannen blir sett på som en underholdende tennisspiller og var så sent som i 2016 nummer sju i verden. Skadetrøbbel i 2017 har derimot ført til et rankingfall til 44.-plass. 31-åringen viste likevel at han har skumle hensikter i 2018 med å vinne sin første turnering for året, ATP 250-turneringen i Doha.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788