Simen Sunde Bratholm

Bratholm hang med, men tapte for erfaren egypter: – Jeg prøvde å gå for det

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Simen Sunde Bratholm viste at han har et godt nivå inne, men måtte gi tapt for Mohamed Safwat i Norges andre kamp i Davis Cup-oppgjøret mot Egypt.

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Simen Sunde Bratholm viste at han har et godt nivå inne, men måtte gi tapt for Mohamed Safwat i Norges andre kamp i Davis Cup-oppgjøret mot Egypt.

Den norske 18-åringen har aldri tidligere møtt en høyere rangert spiller enn egyptiske Safwat, nummer 208 i verden. 27-åringen har en besteplassering som nummer 187 på ATP-rankingen og er en meget solid spiller. Det viste han også mot Bratholm.

Norges representant i oppgjøret mot Safwat har flere ganger i karrieren vist godt spill mot høyere rangert motstand. Også mot sin egyptiske motstander lørdag viste Bratholm gode takter i perioder.

Servet godt
Bratholm startet kampen meget godt. Nordmannen spilte svært bra på egen server, selv om Safwat ga unggutten kamp om poengene. Heming-spilleren ledet 4-3, men på 4-4 brøt Safwat og tok settet med 6-4.

Det andre settet ble det tøffere. Bratholm servet fortsatt godt i perioder, men Safwat var kvassere og vant oppgjøret med 6-1 i det andre settet.

– Jeg synes det var veldig vanskelig å spille. Jeg fikk ikke inne så mange førsteserver som jeg håpte på. Derfor var det vanskelig å holde servegamene mine, så han presset meg veldig bra og returnerte godt. Jeg var hele tiden bakpå, og jeg følte han styrte mye av spillet. Jeg fikk ikke kommet inn i banen og på nett som jeg liker å gjøre. Jeg ble litt stresset og overspilte litt, og så servet han ganske bra, så det var vanskelig å holde følge der, sier Bratholm til Tennis-Norges reporter i Sharm El Sheikh.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Simen Sunde Bratholm
Simen Sunde Bratholm i aksjon i Egypt. Foto: Odd-Sølve I. Grannes (Tennis-Norge).

 

Bratholms aller største utfordring i kampen var returspillet. 18-åringen var aldri særlig nære å bryte Safwat som forholdt seg rolig hele oppgjøret. Bratholm gjorde likevel mange gode servegame og viste lovende takter, selv om det, ifølge han selv, var for lite førsteserver som satt.

– Servingen er forskjellen, men også returene. Han returnerte ikke så bra i det første settet, men det ble bedre etter hvert. Jeg føler at jeg hele tiden måtte spille på mitt beste for å vinne et game. Anders sa at jeg må gå «all in» og gjøre mitt beste før kampen, men jeg synes det er vanskelig å treffe toppnivået hele tiden i alle poengene. Jeg prøvde å gå for det, men fikk det ikke helt til. Jeg mener at jeg kunne ha spilt bedre i dag, i hvert fall i det andre settet, oppsummerer Bratholm.

– Kunne tatt det
Lagkaptein Anders Håseth var ikke overrasket over nivået til de egyptiske motstanderne, men likte likevel mye av det han så fra unge Bratholm.

– Jeg synets det var gøy da han ledet 4-3 i  det første settet. Da var han på gang, på tross av at han ikke fikk inn så mange førsteserver som han pleier. Han var inne på noe. Det settet kunne han tatt, sier Håseth til Tennis-Norge.

Også Viktor Durasovic tapte sitt oppgjør. Nordmannen fikk en dårlig start mot Karim Mamooun og måtte se seg slått 0-6, 4-6.

– Vi øynet litt håp i begge kampene. Vi var med i begge kampene, sier Håseth.

Norge må dermed vinne doublen med Durasovic og Bratholm søndag. Oppgjøret starter 09.00 norsk tid.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788