Caroline Wozniacki

Wozniacki klar for drømmefinale mot Halep

Den danske verdenstoeren Caroline Wozniacki spilte seg til drømmefinale mot verdensener Simona Halep i Australian Open.

Den danske verdenstoeren Caroline Wozniacki spilte seg til drømmefinale mot verdensener Simona Halep i Australian Open.

Dermed blir det en ny Grand Slam-vinner på kvinnesiden. Verdens to best rangerte kvinnespillere har nemlig aldri gått til topps i en av de fire store turneringene.

Wozniacki har hatt to finalemuligheter tidligere, i 2009 og 2014 i US Open, men har ikke lyktes med å gå til topps. Også Halep har vært i to Grand Slam-finaler, men tapt begge. Det skjedde i Roland Garros i 2014 og i fjor.

Slo overraskelse
Wozniacki var favoritt foran oppgjøret og møtte den belgiske overraskelsen Elise Mertens. Etter å ha overlevd to matchballer mot Jana Fett i andre runde, har Wozniacki sluppet seg mer løs og spilt bra, selv om det ble et settap for Carla Suarez Navarro i kvartfinalen.

Mot Mertens var den danske jenta god i det første settet og vant 6-3. Det andre settet ble langt jevnere, men med seier 7-2 i tiebreak kunne den tidligere verdenseneren strekke hendene i været og juble for sin første Grand Slam-finale i en annen turnering enn US Open.

– Jeg ble veldig anspent på 5-4 i det andre settet. Jeg tror jeg var nervøs. I tiebreaket klarte jeg å ta meg sammen og heldigvis klarte jeg å avgjøre til slutt, sa Wozniacki, ifølge ESPN.

Slo Kerber
I den andre semifinalen var det en svært spennende duell mellom Halep og Angelique Kerber. Sistnevnte har vist storform i starten av 2016 og hadde ikke tapt en eneste av sine 14 første kamper, men mot Halep sa det stopp.

I en jevn kamp, der Halep vant 6-3 i det første settet, og Kerber 6-4 i det andre settet, ble det et spennende tredje sett. Først da Halep gikk opp til 9-7 ble kampen avgjort og finaleplassen sikret.

– Dette var definitivt tøft. Jeg skjelver nå. Det er virkelig følelsesfullt, sa Halep etter kampen, ifølge ESPN.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788