Casper Ruud

Tennisekspert om Ruud: – Oppløftende

Tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø likte mye av det han så fra Casper Ruud i nordmannens første kamp i 2018.

Tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø likte mye av det han så fra Casper Ruud i nordmannens første kamp i 2018.

Ruud viste lovende takter mot Salvatore Caruso på Ny-Caledonia. Unggutten var spesielt bra på førsteservene sine, noe som imponerte Eurosports kommentator Krogh Sundbø.

– Det var oppløftende å se førsteservene til Ruud, selv om han slet på andreservene og hadde bare 26 prosent vinst der. At det ble åtte dobbeltfeil var en naturlig konsekvens av at han ikke vant andreservene. Han måtte gjøre noe, sier Sundbø.

– Ville ha tapt i fjor
Kommentatoren synes også det var fint at Ruud dro seieren i land. Nordmannen viste ikke tegn til å være nære ved å bryte i det første sett før på 5-4. I det andre settet mistet Snarøya-gutten en ledelse på 4-0.

– Jeg tror Caruso var en typisk spiller som hadde slått Ruud i oktober da han hadde sin verste down, sier Sundbø og fortsetter:

Casper Ruud
Casper Ruud videre i Sør-Amerika. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

– Han truet ikke italieneren i det første settet, og jeg vil si at han stjal det første settet. Så gikk han ut i hundre i det andre sett og ledet 4-0, men kom i villrede da Caruso satte press på backhanden. Caruso fikk lengde på ballene, i tillegg til å gå på nett. Det utnyttet han, sier Sundbø.

Likevel vant Ruud til slutt. Sundbø mener Caruso var en god motstander til Ruud i 19-åringens første kamp.

– Han var hardtslående, men var ikke noen storserver, noe som passer Ruud bra, sier Sundbø.

– Returnerer bedre
Sundbø mener også onsdagens motstander, Geoffrey Blancaneaux, nummer 297 i verden, står bra til Ruud, uten å vite for mye om franskmannen som har vunnet juniorutgaven av Roland Garros.

– Han er kun 1,70 meter høy, så det bør være en motstander som passer Ruud godt. Nøkkelen for Ruud er å styre ballvekslingene. Hovedproblemet til Ruud er at han har få våpen. Backhanden er svak, men inntrykket mitt etter kampen mot Caruso er at han returnerte litt bedre, avslutter Sundbø, som for øyeblikket kommenterer tre turneringer på Eurosport.

Nordmannens kamp går rundt klokka 03.00 natt til onsdag.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788