Casper Ruud

Ruuds oppgjør mot topp 50-spiller avgjør Australian Open-skjebnen

Casper Ruud kan risikere å gå glipp av Australian Open selv om han taper første runde i ATP 250-turneringen i Auckland.

Casper Ruud kan risikere å gå glipp av Australian Open selv om han taper første runde i ATP 250-turneringen i Auckland.

Nordmannen kan ha maks uflaks og ryke ut av ATP 250-turneringen på New Zealand, samtidig som han går glipp av Australian Open. Ruuds kamp tirsdag må nemlig være ferdigspilt 20.00 newzealandsk tid. Trekningen til kvalifiseringen i Australian Open foregår 18.00 australsk tid, som er to timer bak Auckland, og Ruud kan ikke være i spill i en annen turnering på det tidspunktet.

Det skal likevel mye til for at Ruud går glipp av kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen om han taper. Nordmannen spiller tredje kamp fra 12.30 newzealandsk tid. Vanligvis betyr det kampstart rundt 16.30, men det skal ikke mye utsettelser til for at Ruud kommer i tidsklemma.

– Det er litt utfordringer her og vi trenger hjelp med marginene, Men enten det blir sånn eller slik har Casper fått gode kamper mot gode spillere. Og han har spilt på seg selvtillit. Året har startet meget bra for Casper, sier manager Venke Aure til Tennis.no.

Haase neste
Grunnen til den litt sene kampen tirsdag er at motstander Robin Haase i helgen vant doublefinalen i ATP 250-turneringen i Pune. Dermed ba nederlenderen om siste kamp tirsdag, mens Ruud ønsket tidlig kamp.

– Jeg spiller her egentlig bare fordi jeg var påmeldt og røk ut tidlig i Noumea. Da kunne jeg få noen ekstra kamper her. Det er ikke bare, bare å spille en ATP 250-turnering og tar jeg meg til andre runde vil det være en god turnering som også gir litt poeng. Det er god matching, og jeg prøver alltid å vinne. Vi får ser hvordan det går, sa Ruud selv om deltakelsen i Auckland til Tennis-Norge.

Uansett møter Ruud en meget sterk motstander i Haase tirsdag. 30-åringen er nummer 42 på ATP-rankingen med en bestenotering som nummer 33 i 2012. Hvert år siden 2010 har den rutinerte tennisspilleren endt året topp 83 på verdensrankingen. Ruud har aldri tidligere slått en så høyt rangert spiller.

God start
Ruud har startet sesongen lovende i Oseania. Nordmannen spilte første to gode kamper på Ny-Caledonia og hadde gode muligheter til å stikke av med seieren i kvartfinalen.

På New Zealand har progresjonen fortsatt, og 19-åringen imponerte stort da han slo en høyere rangert spiller, Tennys Sandgren, nummer 96 i verden, 6-7 (6-8), 7-6 (7-5), 6-4 i kvalifiseringsfinalen.

Tirsdagens oppgjør mellom Ruud og Haase begynner trolig rundt klokken 04.30 norsk tid.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788