Casper Ruud

Ruuds kamp utsatt

Casper Ruud ventet og ventet, men får ikke ferdigspille andre kvalifiseringsrunde i Australian Open før lørdag.

Casper Ruud ventet og ventet, men får ikke ferdigspille andre kvalifiseringsrunde i Australian Open før lørdag.

Like før Ruud skulle i aksjon begynte det å regne i Melbourne. Nordmannen måtte derfor vente lengre enn antatt for å komme i gang. Da unggutten først kom i gang ble spillet stoppet på 1-1, og det ventet en ny pause.

På 3-2 til Ruud kom det mer regn og atter en gang ble kampen stoppet. Rundt klokken 12.00 norsk tid hadde arrangøren fått tørket opp banen igjen og alt lå til rette for mer spill. Akkurat da Snarøya-gutten skulle på banen igjen begynte det derimot å regne. Dermed ble kampen utsatt til natt til lørdag norsk tid. Selv tok nordmannen det med fatning.

Norges beste rangerte herrespiller møter Dmitry Popko i andre kvalifiseringsrunde. 21-åringen er nummer 247 på verdensrankingen med en 178.-plass fra september som sin beste plassering i karrieren. I 2017 vant tennisspilleren fra Kasakhstan tre Futures-turneringer.

Ruud begynte oppgjøret nølende og fikk en breakball i mot i sitt første servegame, men reddet seg inn. De to andre servegamene holdt talentet relativt enkelt. 19-åringen var selv ikke i nærheten av å bryte Popko.

Lørdagens kamp spilles rundt klokken 02.30 norsk tid.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788