Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud tapte jevn kamp på Ny-Caledonia

Casper Ruud klarte ikke å beseire Gleb Sakharov i kvartfinalen i ATP Challenger-turneringen på Ny-Caledonia.

Casper Ruud klarte ikke å beseire Gleb Sakharov i kvartfinalen i ATP Challenger-turneringen på Ny-Caledonia.

Nordmannen åpnet turneringen på stillehavsøya godt med solide seire både i første og andre runde i Noumea.

I kvartfinalen var motstander Sakharov, nummer 157 på ATP-rankingen, som var i seks finaler på Futures-nivå i starten av 2017, derav to titler. Deretter spilte Sakharov mye på Challenger-nivå med to semifinaler, samt andre runde i en ATP 250-turnering som høydepunkt.

Det hele ble en jevn og vekslende kamp. Ruud ble brutt med en gang i det første settet, men slo tilbake med å bryte Sakharov. På 2-2 brøt den franske motstanderen igjen, men Ruud slo tilbake til 3-3 i et langt game. Det hele endte i tiebreak, der Ruud startet dårlig, men spilte seg opp. Likevel tapte 19-åringen settet med 5-7 i tiebreaket.

I pausen før det andre settet måtte Ruud ha medisinsk behandling for plager i ryggpartiet. Unggutten fortsatte, og det ble et nytt jevnt sett. Nordmannen hadde muligheten til å bryte på 2-2, men misbrukte muligheten. På 4-5 havnet Ruud på etterskudd og måtte reddet en matchball. På deuce ble det tøft og Sakharov gikk videre med 6-4 i sett nummer to.

Oppgjøret var jevnt. Ruud var lenge tålmodig, men satte få vinnere. Mange av poengene kom av feil fra Sakharov. Snarøya-gutten var heller ikke skarp nok på egen serve og satte få serveess, mens Sakharov satte åtte. Ruud misbrukte i tillegg ni breakmuligheter.

I neste uke spiller Ruud kvalifisering til Australian Open. I fjor var nordmannen nære ved å ta seg til hovedrunden, men tapte kvalifiseringsfinalen for Reilly Opelka.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788