Ulrikke Eikeri

Eikeri kvalifiserte seg for 100.000-dollarsturnering

Ulrikke Eikeri imponerte og vant sin tredje kamp på rad da tok seg videre fra kvalifiseringsfinalen i 100.000-dollarsturneringen i Midlands.

Ulrikke Eikeri imponerte og vant sin tredje kamp på rad da tok seg videre fra kvalifiseringsfinalen i 100.000-dollarsturneringen i Midlands.

Dermed er den norske 25-åringen klar for hovedrunden i en turnering som kan sammenlignes med en Challenger-turnering for herrene. Turneringens best rangerte spiller er Mihaela Buzarnescu, nummer 43 i verden.

Eikeri har hatt en varierende sesonginnledning. I de tre foregående turneringene har Oslo-jenta tapt to og vunnet én doublefinale, men stod bare med to seire i single. Tirsdag sikret hun seg sin tredje strake seier og den femte for året.

Nordstrand-jenta møtte tirsdag en gammel kjenning Usue Maitane Arconda, nummer 254 på WTA-rankingen. 19-åringen spilte finale mot Eikeri i 25.000-dollarsturneringen i Pelham i april i fjor. Da gikk Eikeri til topps. Senere i 2017 vant derimot Arconda over Eikeri.

I tirsdagens kvalifiseringsfinale var Eikeri best i store deler av kampen. Norges best rangerte tennisspiller vant 6-3 i det første settet og ledet 5-3 i det andre settet. Da snudde Arconda settet til 5-7, men Eikeri var sterkest og vant hele 6-1 i det avgjørende settet.

Det er ikke klart hvem Eikeri møter i første runde enda, men den norske jenta slipper unna de seedede spillerne. Den beste rangerte spilleren hun kan møte er svenske Rebecca Peterson, nummer 145 i verden, som slo Eikeri to ganger i høst.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788