Casper Ruud

Casper Ruud nær sensasjon – hadde to matchballer mot topp 50-spiller

Casper Ruud spilte en av karrierens aller beste kamper, men måtte se seg slått av Robin Haase.

Casper Ruud spilte en av karrierens aller beste kamper, men måtte se seg slått av Robin Haase.

Nordmannen har åpnet sesongen godt med bra spill i flere av kampene sine. Ruud har selv uttalt at det har gitt han selvtillit og tirsdag viste det virkelig igjen på tennisbanen. Den norske 19-åringen hadde en tøff oppgave foran seg i første runde av ATP 250-turneringen på New Zealand.

Motstander var nemlig Robin Haase, nummer 43 på ATP-rankingen med en bestenotering som nummer 33. Senest i november slo nederlenderen verdensfirer Alexander Zverev i ATP 1000-turneringen i Paris. Den høyest rangerte spilleren Ruud har slått er Inigo Cervantes. Spanjolen var nummer 75 i verden i september 2016 under Challenger-turneringen i Sevilla, Ruuds gjennombrudd.

Forrykende start
Ruud startet oppgjøret mot Robin Haase forrykende. Unggutten gikk ut i hundre og sjokkerte motstanderen fra Nederland. Snarøya-gutten begynte likevel litt nølende, men satte serveess på AD og tok ledelsen 1-0. I påfølgende game fikk 19-åringen en breakball. Den utnyttet han mesterlig med en vinner langs linja med backhanden.

Settet fortsatte glimrende for Ruud, mens Haase hanglet. Ruud dominerte oppgjøret og vant det første settet hele 6-0 mot 30-åringen som slo spillere som Dominic Thiem, Grigor Dimitrov og David Goffin i fjor. Haase hadde et dårlig første sett med enkle feil, men samtidig spilte Ruud meget offensivt, servet glimrende og satte flere flotte vinnere med både backhand og forehand.

– Jeg var treg i første sett. Jeg var ikke «på» mentalt etter en lang reise og var sliten. Jeg følte meg ikke klar. Casper spilte så bra og raskt. Jeg måtte bare fokusere på egne server. Da startet jeg å spille bedre, sier Haase til Sky Australia etter kampen.

Casper Ruud
Casper Ruud imponerte stort. Foto: Espen Hildrup.

Haase hevet seg umiddelbart i det andre settet og psyket seg selv tidlig opp for å komme på høyde med Ruud. Den rutinerte tennisspilleren klarte å ta seg sammen og holdt egne server, men også Ruud fortsatte det strålende spillet på egen serve. Nordmannen hadde få problemer med å holde serve.

På 6-5 spilte Ruud seg fram til settets første breakball og i tillegg matchball. Nordmannen spilte offensivt og prøvde å sette en vinner med backhanden, men ballen gikk ut. Etter at Haase reddet matchballen fulgte han opp med en dobbeltfeil. På den nye matchballen reddet Haase seg inn med et ess og sikret til slutt tiebreak.

Tiebreaket ble jevnt, men Haase sikret seg tidlig et overtak med 4-2. Ruud hentet forspranget inn igjen med glimrende forehandspill og serving. Likevel spilte Haase seg til settball, men Ruud reddet den mesterlig inn. Haase fikk en ny settball like etterpå, og denne gangen sikret nederlenderen seg et nytt sett med 8-6 i tiebreaket.

I det tredje settet fortsatte Haase å heve spillet. Ruud gjorde på 1-2 sitt første svake servegame, og Haase var nådeløs. Nederlenderen misbrukte sin første breakball i kampen, men brøt på forsøk to og gikk opp i 3-1. Ruud hevet seg utover settet igjen, men klarte ikke å bryte. Haase sikret seg dermed seier med 6-3 i det avgjørende settet.

Ikke Australian Open
En seieren i første runde av ATP 250-turneringen i Auckland hadde betydd at Ruud ville gå glipp av kvalifiseringen til Australian Open. Nordmannen måtte være slått ut av turneringen innen tirsdag klokken 08.00 norsk tid.

Ruud ble utslått før tidsfristen og etter det glimrende spillet i Auckland kan man bare tenke seg hva Ruud kan stille i stand i kvalifiseringen i Australian Open. Selvtilliten burde fortsette å stige etter en fantastisk kamp mot svært god motstand på New Zealand.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788