Casper Ruud

Casper Ruud i ny TV-kamp: – Vinner hvis han spiller som sist

Casper Ruuds kamp mot Dmitry Popko i Australian Open vises på Eurosport 1 natt til fredag.

Casper Ruuds kamp mot Dmitry Popko i Australian Open vises på Eurosport 1 natt til fredag.

Nordmannen imponerte da han nærmest kom rett fra flyplassen og til første kvalifiseringsrunde i Melbourne. Ruud fikk en treg start, men hevet seg og vant til slutt i tre sett over japaneren Tatsuma Ito. Natt til fredag norsk tid venter andre kvalifiseringsrunde, en kamp som vises på Eurosport 1 og starter rundt 01.30.

– Jeg tror vi kommer til å se Casper i hovedrunden om han ikke møter noen som server han av banen. Casper vinner i kveld om han spiller slik han gjorde i forrige runde, sier Eurosports kommentator Christer Francke til Tennis-Norge.

Popko 
I andre kvalifiseringsrunde er Dmitry Popko motstander. 21-åringen er nummer 247 på verdensrankingen med en 178.-plass fra september som sin beste plassering i karrieren. I 2017 vant tennisspilleren fra Kasakhstan tre Futures-turneringer.

Ruud spilte også mot Popko i første kvalifiseringsrunde til US Open i september. Da viste nordmannen seg å være sterkest og vant 6-4, 6-0.

– De møttes i første runde i kvalifiseringen til US Open. Da vant Casper. Ikke noen kjempematch. Det var kjempevarmt. Han slet litt med det. Jeg så ikke kampen, men det var det jeg fikk rapporter om. En spiller med den rankingen som kan spille god tennis, så det blir ingen lett kamp, sa Christian Ruud til Eurosport etter første kvalifiseringsrunde.

Casper Ruud
Casper Ruud imponerer i Australia. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Sverre Krogh Sundbø, som blant annet kommenterer tennis på Eurosport, tror det er vanskelig å vite hva som kommer fra Popko.

– Han er en litt vill spiller som varierer stort i prestasjon. Om Popko har dagen er Ruud fortsatt favoritt med tilsvarende spill som i forrige runde, skriver Sundbø på Twitter.

– Ekstrem fysisk
Tenniskommentator Francke likte det han så av Ruud mot Ito, spesielt at unggutten sto kampen godt helt ut.

– Han tåler ekstremt mye fysisk og har et 02-opptak som er like bra som langrennsløperne. Det fysiske er allerede en av hans styrker, mener Francke.

Motstander i en eventuell kvalifiseringsfinale blir vinneren i oppgjøret mellom Alessandro Giannessi og Ernesto Escobedo.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788