Lukas Hellum Lilleengen. Tennis-Norge

Hellum Lilleengen klar for Futures-turnering

Lukas Hellum Lilleengen vant kvalifiseringsfinalen i Tunisia og spiller for første gang hovedrunden i en Futures-turnering.

Lukas Hellum Lilleengen vant kvalifiseringsfinalen i Tunisia og spiller for første gang hovedrunden i en Futures-turnering.

Den norske 17-åringen var svært nære ved å klare samme bragd i forrige uke. Da var Hellum Lilleengen bare to tiebreakstap unna en plass i hovedrunden i tunisiske Hammamet.

Også denne uken spiller Hellum Lilleengen i Tunisia. I helga vant unggutten nok en gang to kvalifiseringskamper og fikk mandag på nytt prøve seg i kvalifiseringsfinalen, denne gangen mot Nico Portales.

To sett
Motstanderen fra Frankrike er nummer 1858 på ATP-rankingen med en bestenotering som nummer 1343 fra september i 2015. 20-åringen har ikke spilt internasjonale turneringer i høst og spiller sin første Futures-turnering siden august.

I de to første kampene vant Portales overbevisende 6-1, 6-2 i begge oppgjørene, men mot Hellum Lilleengen fikk han det tøft. Stabekk-spilleren var best fra start til slutt og sikret seg en plass i hovedrunden med 6-4, 6-3.

Hellum Lilleengen har aldri tidligere i karrieren spilt en hovedrunde i single på internasjonalt seniornivå. Utenom i forrige uke har nordmannen kun to ganger forsøkt å kvalifisere seg for Futures-turneringer. Det var i Oslo i fjor, men da tapte den unge tennisspilleren kvalifiseringsfinalen mot Joshua Paris begge gangene.

Motstander klar
Motstander i første runde blir Dejan Katic. Den serbiske 29-åringen er nummer 819 på ATP-rankingen. Hans beste plassering i karrieren er en 506.-plass fra 2014. Veteranen vinner jevnlig kamper i første runde på Futures-nivå.

Simen Sunde Bratholm gikk direkte inn i hovedrunden og møter britiske Evan Hoyt i første runde. 22-åringen er nummer 1242 på ATP-rankingen, men var i nummer 542 i 2016. Briten var derimot skadet fra mai 2016 fram til september i år og har skaffet seg noen poeng i comebacket.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788