Peter August Anker

Anker og Bratholm favoritter, åpent i kvinneklassen i inne-NM

15. desember starter norgesmesterskapet i tennis innendørs. Tennis-Norge har tatt en titt på spillerne som er med.

15. desember starter norgesmesterskapet i tennis innendørs. Tennis-Norge har tatt en titt på spillerne som er med.

Årets mesterskap arrangeres i Heminghallen med Heming som arrangør. En av favorittene kommer fra klubben.

HERREKLASSEN:
Simen Sunde Bratholm:
18-åringen har høyt potensial. Det viste han under Collector Bank Norwegian Open i 2016. Siden har han spilt jevnt mot flere sterke spillere, men slitt i å omsette spillet til seire. Under NM utendørs røk Heming-spilleren også noe overraskende ut i første runde mot Peter August Anker. Er likevel kanskje den største favoritten i egen hall.

Peter August Anker:
Imponerte stort under NM i 2016, men gikk deretter inn i en periode med litt motivasjonsproblemer. Har derimot fått lysten tilbake og spilte sterkt i to Futures-turneringer i Tunisia nylig. Der kvalifiserte 18-åringen seg for første gang for en hovedrunde og var nære ved å gjøre det i uken etterpå også. Det kan fort bli en finale mellom Anker og Bratholm. De to siste oppgjørene mellom duoen har Bratholm vunnet, blant annet i juniorfinalen i NM utendørs i år.

Lukas Hellum-Lilleengen:
Er et stort talent og presterer til tider bra på juniornivå. Har ikke altfor mange gode resultater på seniornivå i Norge, men viste lovende takter med å kvalifisere seg for hovedrunden i en Futures-turnering nylig.

Outsidere: Eirik Sars Grøner, Jacob Grøner og Nils Marius Ellefsen.

KVINNEKLASSEN
Sarina Reinertsen:
15-åringen er førsteseedet i turneringen og har gode muligheter til å nå langt. Vant U16-klassen utendørs i sommer og U14-klassen i fjor. Viser mot høyere rangerte spillere at hun har et skyhøyt maksnivå og har til tider hengt godt med spillere som Andrea Raaholt og Ulrikke Eikeri. Har også vunnet flere Grand Prix-turneringer.

Sarina Reinertsen
Sarina Reinertsen er favoritt. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Lillian Alexandra Gabrielsen:
Er andreseedet i turneringen, og det er naturlig å nevne henne som en vinnerkandidat. Hun vant juniorturneringen i NM, der Reinertsen ikke spilte. Tapte forrige gang hun møtte Reinertsen i mai.

Emilie Elde:
Sliter kanskje litt med å få potensialet sitt til å vise igjen i resultatene. Viste mot Malene Helgø i Collector Bank Norwegian Open at hun har et stort spill som kan føre henne langt. Naturlig favoritt om det klaffer i Heminghallen.

Outsidere: Hedda Gurholt, Elinor Storkaas, Helene Alexandra Heiberg og Ine Soltveit Stange.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788