Lily Elida Håseth

Norske talenter imponerte på hjemmebane

Lilly Elida Håseth og Emilie Elde tok seg enkelt videre til andre runde i Collector Bank Norwegian Open.

Lilly Elida Håseth og Emilie Elde tok seg enkelt videre til andre runde i Collector Bank Norwegian Open.

På den første dagen med hovedrunde i Oslo Tennis Arena var det kun Malene Helgø som vant et oppgjør av de norske spillerne, som for øvrig var en helnorsk kamp. Også tirsdag var det garantert en norsk seier, men i tillegg imponerte en annen norsk ung jente.

I det helnorske oppgjøret var det Elde og Maren Nordklev som møttes. Sistnevnte tok seg til hovedrunden gjennom kvalifiseringen, mens Elde fikk wildcard til hovedrunden av turneringsleder Anders Borg. 15-åringen Elde blir ansett som et stort talent og gjorde en solid kamp mot Nordklev. Furuset-spilleren hadde kontroll på oppgjøret mot 16-åringen Nordklev og vant 6-1, 6-2.

Håseth måtte på sin side 20-åringen Jasmina Kosetk. Den polske tennisspilleren har aldri tidligere spilt en hovedrunde før på seniornivå og har heller ingen meritter fra juniornivå. Det viste også igjen på banen. Håseth vant nemlig 6-0, 6-1.

Også Elinor Storkaas og Ine Soltveit Stange var i aksjon tirsdag. Storkaas holdt overraskende godt følge med tredjeseedede Martina Colmegna i det første settet, men tapte 5-7, 0-6. Stange tapte 5-7, 3-6 for Nora Niedmers.

For øvrig spiller Elde mot Malene Helgø i andre runde, mens Håseth spiller mot Leonie Kung, nummer 618 på WTA-rankingen. Det sveitsiske talentet møtte Sarina Reinertsen i første runde, der hun vant kampen 7-5, 6-1.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788