Tennis illustrasjon

En nordmann til hovedrunden i Tunisia

To nordmenn spilte kvalifiseringsfinale i Futures-turneringen i Tunisia, men kun en gikk videre til hovedrunden.

To nordmenn spilte kvalifiseringsfinale i Futures-turneringen i Tunisia, men kun en gikk videre til hovedrunden.

Peter August Anker og Lukas Hellum Lilleengen prøvde begge å kvalifisere seg for hovedrunden i Tunisia mandag. Kun en av dem lyktes.

Anker imponerte i søndagens andre kvalifiseringsrunde mot førsteseedede Miguel Semedo. Mandag ventet Hans Albert Schubert. 18-åringen fra Chile er urangert på ATP-rankingen, men startet best. Chileneren vant 7-5 i det første settet.

Den norske 18-åringen slo derimot grusomt tilbake og sikret seg avansement med 6-2, 6-3 i de neste settene. Dermed har Anker for første gang kvalifisert seg for en Futures-turnering. Fem ganger tidligere har vinneren av junior-NM i 2016 fått wildcard til hovedrunden i Futures-turneringene i Oslo i 2015 og 2016, men aldri før har han tatt seg videre på egenhånd.

Også Lukas Hellum Lilleengen forsøkte å nå hovedrunden mandag, men tapte med knappest mulig margin. 17-åringen møtte Enrique Luque Rico. Spanjolen vant det første settet 7-6 (7-5), men Stabekk-spiller tok sett nummer to 6-1. I det tredje settet ble det igjen tiebreak. På nytt var Rico sterkest og vant 7-4.

Allerede tirsdag spiller Anker første runde i Tunisia. Da møter unggutten russiske Mikhail Korovin, nummer 824 på verdensrankingen, noe som også er hans høyeste plassering i karrieren.

Også Malene Helgø er med de norske guttene i Tunisia og spiller en 15.000-dollarsturnering. 18-åringen møter andreseedede Jelena Simic, nummer 494 på WTA-rankingen i første runde. Den kampen spilles onsdag.

De norske spillerne er i Tunisia i regi av det norske tennisakademiet ProCourt Performance Center. Planene akademiet ønsker å gjennomføre fremover kan du lese mer om hvis du bestiller magasinet Tennis-Norge for 99 kroner + frakt ved å fylle ut skjemaet under, eller lese mer her.

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Antall blad:

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788