Casper Ruud

Ruud klar for sesongavslutning i Sør-Amerika

Casper Ruud og trener Pedro Rico håper på å avslutte 2017-sesongen sterkt i en verdensdel unggutten har gode minner fra.

I februar i år imponerte og sjokkerte Ruud mange. 18-åringen tok seg helt til semifinalen i en ATP 500-turnering, der han hadde matchball mot Pablo Carreno Busta, men til slutt tapte. Også i ettertid imponerte Snarøya-gutten i en del større turneringer, men fra mai av har det gått tråere – uten at det bekymrer trener Pedro Rico.

–Andre halvdel av sesongen har vært litt opp og ned. Han har kanskje vært litt fysisk og psykisk sliten i perioder. Samtidig må vi ikke glemme at han har hatt andre ting å håndtere i år. Han har hatt mer press og har vært nødt til å håndtere et høyere nivå, så vi er superfornøyd. Det er ingenting å klage over, sier Rico til Tennis-Norge.

–Tenker ikke sånn
En av fordelene Ruud, som den kommende uken møter en kvalifiseringsspiller i Challenger-turneringen i Lima, hadde i starten av sesongen var at han hadde få poeng å forsvare. Dermed førte hvert poeng han tok til en klatring på ATP-rankingen. Da nedturen startet, var nordmannen nære ved å bryte den magiske topp 100-grensen.

–Han var nære, og det var kanskje det som skjedde. På begynnelsen av sesongen hadde han ikke press, men plutselig så han målet sitt så nært, og det ble press. Et annet år hadde kanskje poengene han hadde nå vært nok, så han vil nå målet en gang, sier Rico.

Da resultatene begynte å gå i mot Ruud, begynte unggutten å falle litt nedover på rankingen, ettersom talentet hadde gode resultater i juli, august og september i fjor. Tidligere resultater bruker Team Casper Ruud lite tid på.

– Vi tenker ikke sånn. Tenker du på den måten har du en farlig holdning. Det er slik sporten er. Gjør du det bra ett år, så må du forsvare poeng. Når vi målet vi vårt, kommer han til å forsvare poengene hver uke til slutt. Det er ok å miste poeng nå, det viktigste er at han viser nivået, noe han gjør. Poengene vil komme hvis nivået er der, og vi har god tid.

Sett forbedring
Pedro Rico ser Ruud på trening nesten hver dag. Den spanske treneren er klar på at unggutten forbedrer seg hele tiden.

– Han er sterkere. Han forbedrer seg fysisk, men det er noe han også må gjøre på grunn av høyere nivå. Han har fått bedre fart på ballen, og det er mer kraft i hvert slag. Det er fortsatt ting som kan forbedre seg, men vi jobber med det, sier Rico, som er optimist foran neste sesong:

– Jeg synes han er i en god posisjon. Jeg synes han ikke skal føle noe press fra noen. Han er ung og har karrieren foran, og det er mange unge som gjør det bra nå. Mitt mål er å holde han frisk og motivert for hver eneste uke. Hver uke kan alt skje, og det må vi være klare for, avslutter Rico.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788