Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud tilbake i Sevilla: – Det er en deilig følelse å komme tilbake her

Det er snart gått ett år siden Casper Ruud for alvor slo igjennom i ATP-sirkuset. Nå skal unggutten forsvare tittelen fra Sevilla.

Det er snart gått ett år siden Casper Ruud for alvor slo igjennom i ATP-sirkuset. Nå skal unggutten forsvare tittelen fra Sevilla.

10. september 2016 gikk Ruud til topps i Challenger-turneringen i Sevilla. Da hadde få både i Norge og ellers hørt om unggutten. Denne uken spilles ATP Challenger-turneringen igjen, og Ruud er selvsagt med som tittelforsvarer.

– Det hadde selvfølgelig vært veldig gøy om jeg skulle få til å forsvare tittelen. Man prøver jo ikke å tenke så langt fram som oftest, og heller på den første kampen som venter, men selvfølgelig hadde det vært utrolig gøy om jeg hadde klart det, sier Ruud til Tennis-Norge.

Casper Ruud i aksjon. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

– Ekstra spesielt
Det er ingen tvil om at Ruud har gode minner fra Sevilla. Den siste tiden har også resultatene gått litt i mot unggutten. Kanskje kan en retur til en bane med gode opplevelser vippe marginene over på Snarøya-guttens side igjen.

– Det var en deilig følelse å komme tilbake på grusen her. Det er litt ekstra spesielt når man er tittelforsvarer, men banene og forholdene virker veldig bra, og jeg håper at jeg kan ha en god uke her og at spillet og marginene er på min side, sier Ruud.

Unggutten har kun fine ting å si om Challenger-turneringen i Sevilla, der han i årets turnering også spiller double sammen med partner Felix Auger-Aliassime. Double spilte Ruud også i 2016 i Sevilla.

– Det er fint å være tilbake i Sevilla. Det er en fin klubb og hyggelig mennesker her, en bra turnering og god stemning, sier Ruud.

Cervantes motstander
I første runde møter Ruud spanske Inigo Cervantes. Også i 2016 møtte Ruud spanjolen, som da var førsteseedet i turnering og nummer 75 i verden. Faktisk er det den høyest rangerte spilleren unggutten har slått.

Cervantes har derimot falt som en stein på rankingen siden den gang. 27-åringen er nå nummer 246 i verden, men har vist god tendenser i det siste. De foregående ukene har nemlig spanjolen tatt seg til semifinale i en Challenger-turnering og en Futures-turnering.

– Det blir nok en tøff kamp, han har spilt relativt bra i det siste, men det har jeg også gjort på trening den siste uken, så jeg føler at spillet er bra og at hvis jeg spiller bra, så kan jeg muligheter til å kanskje vinne, sier Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788