Casper Ruud

Ruud tok seg til kvartfinale for første gang på to måneder

Casper Ruud tok sin andre seier på rad i ATP Challenger-turneringen i Santo Domingo og gikk videre til kvartfinale.

Casper Ruud tok sin andre seier på rad i ATP Challenger-turneringen i Santo Domingo og gikk videre til kvartfinale.

Snarøya-gutten tok sin første seier på fire kamper tirsdag mot Roberto Cid Subervi fra arrangørlandet Den dominikanske republikk i tre sett. Allerede onsdag fortsatt turneringen for Ruud kvartfinalen på øya i Karibia.

Den norske 18-åringen møtte denne gangen lucky loser Kaichi Uchida. Den japanske 22-åringen er nummer 483 i verden og slo hjemmespilleren Jose Hernandez-Fernandez, nummer 285 i verden, i første runde.Enkelt
I tirsdagens kamp begynte Ruud komfortabelt, men fikk det tøffere i det andre settet, før han igjen var god i det tredje settet. Mot Uchida onsdag spilte nordmannen svært stabilt og sikret seg raskt seier mot japaneren.

Det tok tid før Norges beste rangerte herrespiller fikk breakballer i det første settet, men unngikk å få noen i mot. På 5-4 fikk Ruud to breakballer, blant annet en på deuce, og den utnyttet stortalentet. Dermed vant han det første settet 6-4.

I det andre settet fikk Ruud en perfekt start. Stjerneskuddet holdt serve enkelt på første forsøk og brøt deretter Uchida. Nordmannen så seg aldri tilbake, brøt japaneren en gang til og sikret seg sin første kvartfinale siden juni med 6-2 i sett nummer to.

Ruud spilte en solid kamp. Den unge nordmannen fikk ingen breakballer i mot og spilte til tider svært godt på egen serve. I flere av gamene tok ikke Uchida et eneste poeng.

18 poeng
Unggutten får dermed 18 nye ATP-poeng. Det vil trolig gi en liten klatring på verdensrankingen fra 115.-plass til 109.-plass. Semifinale vil sannsynligvis gi ny bestenotering på verdensrankingen, en 107.-plass i verden.

I kvartfinalen kan en hard utfordring vente. Ruud møter nemlig vinneren av oppgjøret mellom hjemmespilleren på 37 år, Victor Estrella Burgos, nummer 112 i verden, eller Joao Pedro Sorgi, nummer 273 i verden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788